Phuket King´s Cup Regatta

Phuket King´s Cup Regatta: 2 t/m 9 december 2017

De Phuket King´s Cup Regatta heeft een mooie geschiedenis en lange traditie. In 1986 werd besloten om een Koninklijke regatta te organiseren in de Andaman Sea ter ere van de 60ste verjaardag van koning Bhumibol. Een jaar later was de eerste regatta een feit en ieder jaar wordt de verjaardag op 5 december gevierd met een ode aan de koning. Inmiddels is de Phuket King´s Cup Regatta uitgegroeid tot groot internationaal zeilevenement. Kata Beach is het centrum van de wedstrijden en festiviteiten. Overdag wordt een sportieve strijd op het water geleverd in de diverse klasses en ´s avonds kunt u genieten van sfeervolle beachparties.

De wedstrijdbanen variëren van up- en downwind, Olympische driehoeksbanen tot lange afstand races langs de prachtige kust. De klasses bestaan uit Racers, IRC, bareboat, catamaran, cruising, klassiek en Firefly 850 sport. Na drie dagen van serieuze wedstrijden en leuke feesten wordt een rustdag ingelast. Een mooie kans om een bezoek te brengen aan James Bond Island in Phang Nga Bay, bekend van de film The Man with the Golden Gun. U kunt uiteraard ook besluiten om het binnenland te verkennen en een prachtige wandeling te maken door het tropische regenwoud in Khao Phra Taew nationaal park. Na een heerlijke rustdag volgen nog twee spannende wedstrijddagen om vervolgens af te sluiten met een prijsuitreiking en een knallend feest ter afsluiting.

 

Wedstrijd- en walprogramma (2 t/m 9 december 2017)

Dag Omschrijving
Zo. Inschrijving en registratie
Oefenwedstrijd
Schippersbriefing
Openingsceremonie
Ma. 1e wedstrijddag
Prijsuitreiking en feest
Di. 2e wedstrijddag
Prijsuitreiking en feest
Wo. Rustdag
Do. 3e wedstrijddag
Prijsuitreiking en feest
Vr. 4e wedstrijddag
Voorafgaand aan de eerste wedstrijd wordt een rondje admiraal zeilen gevaren als eerbetoon aan de koning van Thailand
Prijsuitreiking en de beroemde candle light ceremony voor de verjaardag van de koning
Za. 5e wedstrijddag
Royal Awards Ceremony in Kata Beach Resort
Eindfeest en prijsuitreiking

* Programma onder voorbehoud 

Prijsindicatie

Boot EUR
39 - 43 ft  2.760 - 5.775
44+ ft  3.045 - 5.985
Catamaran  3.930 - 9.065

 

Prijzen zijn in EUR per week.

Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.

Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.

 
Regattapakket*:  - EUR1.100
Regattatoeslag:   - EUR1.785
De tarieven zijn afhankelijk van de leverancier en de beschikbare boten.
 
* Het Regattapakket omvat een briefing voor de wedstrijd, de inschrijving, schoonmaken van het onderwaterschip, nalopen van de zeilen en technische assistentie gedurende de wedstrijd. De volledige inhoud van een regattapakket verschilt per leverancier. In uw offerte zal  de inhoud van het regattapakket gespecificeerd worden.
NB Niet alle leveranciers verzorgen een regattapakket voor de Phuket King's Cup Regatta. In dit geval zal Signature Sailing de inschrijving, meetbrief, ligplaats en andere formaliteiten voor u regelen.
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd. Gedurende regatta's is de borg niet afkoopbaar.

 

 

 
Ga naar boven