Mauritius Dream

 

 

Programma 8-daagse zeilcruise
Dag Omschrijving
1 In de ochtend komt u aan boord in Port Louis. ´s Middags zeilt u naar de lagoon van Mont Choisy. U kunt hier heerlijk zwemmen en genieten op het hagelwitte strand. Geniet van de prachtige zonsondergang met de Moka berg op de achtergrond. Voor de nacht gaat u voor anker in deze schitterende omgeving.
2 In de ochtend kunt u genieten van zwemmen, snorkelen en kajakken. Rond het middaguur zeilt u een korte trip naar Ile Plate. U kunt ook een excursie maken naar de suiker boerderij Pamplemousses Garden. Ontdek het leven aldaar, het oude koloniale huis en de prachtige tuinen. Na een heerlijke lunch heeft u de middag ter vrije besteding.
3 Er wordt zeil gezet naar het noordelijk gelegen eilanden Coin de Mire, Flat Island en Round Island. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de boot voor anker gaan aan de voet van de van de klif van Coin de Mire of in Bay des Palisades bij Flat Island om te snorkelen. Aan het eind van de middag zeilt u naar het beroemde Grand Bay met haar gezellige nachtleven.
4 In de ochtend heeft u alle tijd om na het ontbijt te gaan winkelen in Great Bay en de omgeving te verkennen. Na een heerlijke lunch zet de boot zeil naar Turtle Bay om te genieten van een middag ter vrije besteding in deze prachtige omgeving.
5 Een schitterende zeildag staat voor de boeg langs de prachtige westkust van Mauritius met als eindbestemming de Lagoon van Le Morne. Dit is één van de mooiste plekken van het eiland. U kunt per Zodiac het mooie Benitier eiland bezoeken. Verwonder u over de prachtige zonsondergang en bij helder weer kunt u aan de horizon zelfs het zuidwestelijk gelegen eiland Reunion zien liggen.
6 Vandaag brengt u een bezoek aan dolfijnen en desgewenst kunt u zelfs met ze zwemmen. Na de lunch volgt er een korte tocht naar de baai van Grande Rivière Noire. U kunt genieten van een vrije middag of u kunt genieten van een mini safari in de bossen van Yemen (optioneel). ´s Avonds volgt een uitstekend diner aan boord.
7 Na het ontbijt heeft u de keuze om een excursie te maken naar Chamarel (optioneel) waar u de magische gekleurde aarde kunt bewonderen. Deze zandduinen hebben werkelijk unieke kleurverschillen in de diverse lagen. Indien u besluit de ochtend ter vrije besteding te spenderen, raden wij u aan om per kajak de ingang van de Rampart River te bezoeken. Na de lunch zet u zeil voor een mooie tocht naar Port Louis. Voor de nacht verblijft u aan boord in Caudan Marina.
8 In de ochtend gaat u van boord na een onvergetelijke reis.

 

Accommodatie

Deze reis wordt gevaren met de catamaran type Marquises 56. Op deze 25 meter lange catamaran varen 2 bemanningsleden en is plaats voor maximaal 8 gasten. Er zijn 4 ruime 2-persoons hutten met eigen douche en toilet.

Prijsindicatie

Prijsindicatie: EUR 800 tot EUR 1.680 per persoon op basis van een 2-persoons hut.

De prijs is inclusief:

 • Accommodatie aan boord in een 2-persoons hut met eigen douche en toilet.
 • Volpension inclusief water, koffie en thee.
 • Service van de bemanning (Schipper, maat en kok/gastheer)
 • 2 sets beddengoed, handdoeken en een badhanddoek per persoon per week.
 • Gas, water en diesel voor de boot.
 • Verzekering voor de boot en haar opvarenden.
 • GST lokale belastingen.
 • Watersportattributen: snorkelgerei en kajaks.

De prijs is exclusief:

 • Drankjes (frisdranken en dranken uit de bar)
 • Vluchten
 • Transfers
 • Uitgaven voor in- en uitklaren, toeristen- en cruisebelastingen en havengelden. (circa EUR 115 per persoon)
 • Excursies op de eilanden of duikexcursies. (ter plaatse voldoen)
 
Ga naar boven