Bird Dream Seychellen

 

Programma 11-daagse zeilcruise
Dag Omschrijving
1 In de ochtend komt u aan boord in Mahé. ´s Middags zeilt u naar het Saint Anne Marine Park aan de noordoostzijde van Mahé. U kunt hier prachtig snorkelen. Voor de nacht gaat u voor anker in deze schitterende omgeving.
2 Via de noordpunt van het eiland Mahé zeilt u naar de baaien van Beauvallon en Anse Major. De natuur is hier nog ongerept en het onderwaterleven is er schitterend. De prachtige heuvels van Het Morne Seychelles National Park omringen de baaien. Voor de avond en de nacht zet de boot koers naar Port Launay.
3 Er wordt zeil gezet naar het noordwestelijk gelegen eiland Silhouette. Een prachtige wandeling voert u door de schitterende begroeiing van dit tropische eiland. ´s Nachts zeilt de boot verder naar Bird Island, terwijl u geniet van een welverdiende nachtrust. Uiteraard bent u ook van harte welkom om op het dek te genieten van de prachtige sterrenhemel.
4 Bird Island is een koraaleiland dat nauwelijks boven zee uitstijgt. Op Bird Island woont Esmeralda, de oudste schildpad. Op het eiland treft u tevens grote kolonies vogels, zoals de naam van het eiland al deed vermoeden. Een nachtelijke zeiltocht brengt u vervolgens naar het eiland Curieuse, ten noorden van Praslin.
5 Het eiland Curieuse is onderdeel van het Marine National Park, waar meer dan honderd schildpadden leven. Na de lunch zeilt u verder naar Saint Pierre Islet, een groep afgeronde rotsen waartussen de palmbomen u toewuiven. Dit is tevens een prachtige locatie om te snorkelen. Aan het einde van de dag gaat u anker op naar Baie Ste. Anne, bij het eiland Praslin.
6 Vandaag kunt u het eiland Praslin verkennen. In de ochtend brengt u een bezoek aan de Vallée de Mai, een prachtige vallei waar de indrukwekkende coco-de-mer op 40 meter hoogte wordt heen en weer gewiegd door de wind. Aan het eind van de middag zeilt u naar Cote d´Or om te ankeren voor de nacht.
7 Een prachtige zeildag langs de eilanden Marianne, Félicité en Cocos Island. Cocos Island bestaat uit rotsen die prachtig zijn uitgesleten door de zee. De vele kleurrijke vissen zijn beslist de moeite waard om te snorkelen op deze schitterende plek. Aan het einde van de dag zet u koers naar het eiland La Digue.
8 U kunt een fiets huren om het schitterende eiland La Digue te verkennen. Op dit prachtige eiland vindt u palmbomen, lieftallige huisjes bedekt met daken van palmbladeren en hagelwitte zandstranden omgeven door welgevormde rotsen. U kunt ook besluiten het eiland per paard of ossenwagen te verkennen. La Digue wordt ook wel gezien als de parel van de Seychellen.
9 Na het ontbijt zet u koers naar het eiland Grande Soeur. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee rotsformaties die met elkaar verbonden worden door een kokosnootplantage. U kunt het eiland bezoeken, genieten van zon, zee en een heerlijke barbecue op het strand. Na een korte zeiltocht gaat u voor anker in Anse Lazio, Praslin, voor de nacht.
10 Vandaag staat een bezoek aan het eiland Cousin op het programma. Dit eiland is sinds 1968 een natuur- en vogelreservaat met bijzondere vogelsoorten. U kunt hier ook enkele reuzenschildpadden treffen. In de middag zeilt u verder naar het eiland Mahé.
11 In de ochtend gaat u van boord na een onvergetelijke reis.

 

Accommodatie

Deze reis wordt gevaren met de catamaran type Nautitech 82. Op deze 25 meter lange catamaran varen 3 bemanningsleden en is plaats voor maximaal 16 gasten. Er zijn 8 ruime 2-persoons hutten met eigen douche en toilet.

 

Prijsindicatie

De prijs is afhankelijk van het seizoen en varieert van EUR 1.800 tot EUR 2.300 per persoon op basis van een 2-persoons hut.

De prijs is inclusief:

 • Accommodatie aan boord in een 2-persoons hut met eigen douche en toilet.
 • Volpension inclusief water, koffie en thee.
 • Service van de bemanning (Schipper, maat en kok/gastheer)
 • 2 sets beddengoed, handdoeken en een badhanddoek per persoon per week.
 • Gas, water en diesel voor de boot.
 • Verzekering voor de boot en haar opvarenden.
 • GST lokale belastingen.
 • Watersportattributen: snorkelgerei en kajaks.

De prijs is exclusief:

 • Drankjes (frisdranken en dranken uit de bar)
 • Transfers
 • Uitgaven voor in- en uitklaren, toeristen- en cruisebelastingen en havengelden.(circa EUR 175 per persoon)
 • Excursies op de eilanden.(ter plaatse voldoen)
 
Ga naar boven