Marmaris

De levendige badplaats Marmaris ligt aan een grote helderblauwe baai, omgeven door met naaldbomen begroeide bergen. Het is een bruisende stad met een uitgestrekte boulevard waarlangs zich talrijke restaurants en barretjes hebben geconcentreerd. In het oude stadscentrum van Marmaris, gelegen achter de haven, is een grote Bazaar waar u heerlijk kunt winkelen. De stad Marmaris is gebouwd op het antieke Phykos, maar hiervan zijn helaas geen restanten meer te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheden die in Marmaris te vinden zijn, dateren uit de Osmaanse periode. Bezoek de oude karavanserail uit 1545, nu ingericht als winkelcentrum, en de restanten van het 16e eeuwse kasteel van Sultan Süleyman, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Marmaris heeft de grootste jachthaven van Turkije en is een perfecte uitvalsbasis van een ontspannen zeilvakantie. Daarnaast zijn er in de omgeving van Marmaris tal van excursies te maken, van cultureel tot sportief. Verbaas u over de wonderen der natuur in Pamukkale, wordt tien jaar jonger in de modderbaden van Dalyan, maak een spectaculaire jeepsafari of geniet van een uitdagende wild water raft tour over de Dalaman rivier.


Hoogtepunten
Met de grootste jachthaven van Turkije is Marmaris een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke zeilvakantie. De bruisende badplaats zelf biedt veel vertier. Vanuit Marmaris kunt u ook diverse excursies maken op cultureel en sportief gebied.

  • Marmaris De gezellige badplaats Marmaris biedt vertier voor jong en oud. De stranden, boulevard en sfeervolle binnenstad bieden alle mogelijkheden om te zonnen, ontspannen en winkelen in de enorme Turkse Bazaar. De grote jachthaven heeft alle benodigde voorzieningen en vormt een perfecte uitvalsbasis voor uw zeilvakantie. De vele idyllische baaien en routemogelijkheden zullen uw zeilershart sneller doen kloppen. Daarnaast is Marmaris ook nog eens een prima locatie om diverse interessante excursies te maken naar het binnenland.
  • Yalanci Bogas Yalanci Bogas is een scheepswerf waar de traditionele gülets gebouwd worden. U kunt deze scheepswerf bezoeken en de bouw van deze mooie schepen volgen. De scheepswerf ligt langs de dijk tussen Marmaris en Paradise Island.
  • Bozburun Op het uiterste puntje van het schiereiland Bozburun ligt het gelijknamige vissersplaatsje. Hier kunt u de typisch Turkse sfeer opsnuiven en genieten van de prachtige omgeving. Maak een heerlijke wandeling door de ongerepte natuur.
  • Bozukkale In de prachtige baai bij Bozukkale, het antieke Loryma, ziet u de restanten van een oud fort al liggen. Vroeger was Bozzukale de uitvalsbasis voor Griekse zeevaarders. In de baai kunt u tevens heerlijk zwemmen en snorkelen en genieten van de rust en de mooie omgeving.
  • Pamukkale In Pamukkale wordt u verrast door een wonder van Moeder Natuur. Door eeuwenlange afzetting van kalk door stromend water uit warme kalkbronnen over de terrassen van de rots heeft zich langs de berg een enorme witte, versteende waterval gevormd. Het is werkelijk een adembenemend uitzicht en dit bijzondere natuurverschijnsel staat dan ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO.
  • Datça Datça is een sfeervolle vissersplaats aan het gelijknamige schiereiland. De plaats in nog niet heel erg toeristisch en de sfeer is er gemoedelijk. Dompel eens onder in de warmwaterbron in het centrum of laat u heerlijk masseren in een hamam. Op een kleine afstand kunt u een bezoek brengen aan het oude Datça en lijkt u terug te gaan in de tijd.
  • Rhodos Vanuit Marmaris kunt u met de ferry in een uur oversteken naar het Griekse eiland Rhodos. Op het mooie Rhodos wordt u overspoeld door cultuur, historie en natuur. Het eiland biedt u indrukwekkende monumenten, antieke dorpen, restanten van tempels, opgravingen en betoverende valleien. In de oude binnenstad van Rhodos-Stad waant u zich letterlijk in de middeleeuwen.
  • Aquadream Waterpark Het Aquadream Waterpark staat garant voor een gezellige dag met de hele familie. Geniet van de vele glijbanen, de heerlijke zwembaden en het prachtige uitzicht over Marmaris.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 Uw eerste zeildag brengt u naar Ciftlik, gelegen in een mooie baai. U kunt hier afmeren aan de steiger en gaan snorkelen langs de rotsachtige kust. Het heerlijke zandstrand nodigt uit voor een zonnebad en de leuke restaurantjes nodigen uit voor een gezellig diner.
3 Vandaag zet u koers langs het schiereiland naar het zuidelijker gelegen Bozukkale. Wanneer u de schitterende baai invaart, ziet u de restanten van het oude Byzantijnse fort al liggen. Breng een bezoek aan het fort en geniet ´s avonds van het diner in één van de sfeervolle restaurants.
4 U zet zeil en vaart om de punt van het schiereiland naar het leuke vissersdorpje Bozburun. Dit gezellige dorpje heeft meerdere scheepswerven waar de traditionele houten gülets gebouwd worden. Geniet van de mooie omgeving en verken het leuke plaatsje te voet.
5 Een heerlijke zeildag naar het leuke stadje Datça op het gelijknamige schiereiland staat op de planning. Laat u verwennen in een hamam en geniet ´s avonds van een Turkse avond in één van de gezellige restaurants aan de kade.
6 Na een bezoek aan het oude Datça, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan, zet u koers naar Serçe Limani. Tussen de steile kliffen door zeilt u een prachtige baai in. Deze baai staat ook wel bekend om het glaswrak, waarvan nu de overblijfselen in het onderwatermuseum in Bodrum te bewonderen zijn. Het gevonden wrak had een zeer ongewone hoeveelheid lading met Islamitisch aardewerk, metaal en vooral glaswerk .
7 Na een verfrissende ochtendduik vaart u terug naar de base in Marmaris. Onderweg kunt u voor anker in één van de idyllische baaien voor de lunch en het prachtige natuurschoon nogmaals in u opnemen. Geniet ´s avonds van een bruisende avond in het gezellige Marmaris.
8 ´s Morgens is de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D E
30 - 38 ft  1155 - 1610  1360 - 2205  1580 - 2290  1680 - 2345  1175 - 1750
39 - 43 ft  1610 - 2135  2205 - 2975  2555 - 3255  2310 - 3080  1715 - 2310
44+ ft  2180 - 3500  2180 - 4865  2535 - 5635  2800 - 5005  1855 - 3780
Catamaran  2180 - 3955  2415 - 5530  2535 - 6370  3290 - 5670  1855 - 4270
 
Periode A: 18/03 - 19/05
Periode B: 20/05 - 07/07
Periode C: 08/07 - 08/09
Periode D: 09/09 - 06/10
Periode E: 07/10 - 17/03
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven