Göcek

Omgeven door het Taurusgebergte ligt de leuke havenplaats Göcek. Op slechts kleine afstand van de luchthaven Dalaman is Göcek gemakkelijk te bereiken. Het `zeilstadje´ heeft een gezellige wandelpromenade, met vele winkeltjes, restaurants en bars. Het centrum is ´s zomers autovrij. Elke zondag kunt u heerlijk slenteren over de lokale bazaar en verse inkopen doen. Vanuit dit gezellige oord starten jaarlijks duizenden zeilers een heerlijke zeilvakantie langs de zonovergoten Mediterrane kust. De schitterende baai die voor u ligt met haar vele eilanden nodigen uit om op onderzoek te gaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Göcek 4 jachthavens kent. In de omgeving van Göcek zijn tal van interessante bezienswaardigheden, waaronder oude steden en ruïnes die herinneren aan een eeuwenoude geschiedenis. Ten westen ligt onder andere het leuke dorpje Dalyan, vanwaar u vanaf de kade op de graftombes van Kaunos kijkt, uitgehakt in de rotswand langs de rivier. Dit gebied is tevens de broedplaats voor de met uitsterven bedreigde dikkopschildpad.


Hoogtepunten
Naast een fantastisch startpunt voor uw zeilvakantie heeft de omgeving van Göcek u tal van interessante bezienswaardigheden te bieden. De rijke geschiedenis bieden u tal van interessante bouwwerken en ruïnes. Daarnaast is op sportief gebied meer dan genoeg te beleven.

  • Göcek Het leuke stadje Göcek is gelegen aan de gelijknamige baai en omgeven door groen begroeide bergen. Het plaatsje heeft maar liefst vier jachthavens en is dus populair bij de watersporters. Het centrum heeft een gezellige wandelpromenade met winkels, bars en restaurants. Op zondag kunt u heerlijk winkelen in de gezellige lokale bazaar.
  • Dalyan Dalyan is een sfeervol dorpje gelegen in de delta aan de rivier tussen de Middellandse Zee en het Koycegiz meer. Dalyan is vooral beroemd om de broedplaats van de Caretta schildpadden. Deze met uitsterven bedreigde schildpad gebruikt de delta met haar strandjes om haar eieren te leggen.
  • Fethiye De gezellige havenplaats Fethiye heeft een gezellige wandelpromenade, leuke restaurants, bars en een uitgebreid winkelgebied. Bezoekt u vooral de gezellige markt op dinsdag en zondag. In de moderne wijk Calis vindt u een uitgestrekt zandstrand, ideaal voor zwemliefhebbers en zonaanbidders. Bezoek de ruïnes van de oude kruisvaardersburcht en verwonder u over de graftombes, uitgehouwen in de rotsen van de Mendos berg.
  • Ölüdeniz Ölüdeniz staat bekend om haar prachtige zandstranden en helderblauw water. Hier vindt u ook de Blue Lagoon, waar u zich werkelijk in een paradijs voelt. U kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen in het helderblauwe, schone water.
  • Vlindervallei De vlindervallei bevindt zich aan de voet van de berg Babadag. Hier leven meer dan zestig vlindersoorten al duizenden jaren in een prachtig groene vallei met weelderige begroeiing en twee watervallen. U begeeft zich hier in een oase van rust.
  • Saklikent kloof In het Saklikent Park ligt de indrukwekkende Saklikent kloof. De kloof, ontstaan door de verschuiving van aardplaten en watererosie, is 20 kilometer lang en 600 meter hoog. Het snelstromende water is ijskoud en u kunt door de kloof wandelen over de loopbruggen en rotsen. Een heerlijk verkoelend uitstapje in het zonnige Turkije.
  • Yakaköy (Tlos) Yakaköy (Tlos) is de oudste stad uit de Lycische regio. Volgens de verhalen is dit de stad van de held Bellerophon en zijn gevleugelde paard Pegasus. U kunt hier diverse ruïnes bezichtigen van onder andere een kasteel, Romeinse baden, een agora en een amfitheater.
  • Jeepsafari Vanuit Göcek kunt u een spectaculaire jeepsafari maken die u door het Taurus gebergte meeneemt. Bezoek een typisch Turks dorpje, geniet van de prachtige uitzichten en spoel het stof van u af onder een verkoelende waterval.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 Uw eerste zeildag zet u koers naar Kapi Creek. Stop onderweg in één van de vele baaien om te genieten van de lunch en voor een verkoelende duik. Na de lunch vaart u naar Kapi Creek, een kleine baai tussen de bergen met één leuk restaurant.
3 In de ochtend verlaat u de wateren van de Fethiye baai en zeilt westwaarts naar Ekincik Limani. De vriendelijke bevolking zal u verwelkomen in deze mooie baai. Breng een bezoek aan Dalyan en bewonder de graftombes van Kaunos. Wellicht komt u de dikkopschildpad onderweg tegen.
4 Vandaag staat een heerlijke zeildag op het programma naar de haven van de leuke plaats Fethiye. Het gezellige centrum staat garant voor een leuke avond en de verlichte tombes hoog in de bergen zijn adembenemend.
5 Trossen los en koers zuidwaarts richting Cold Water Bay. Onderweg passeert u het eiland Gemiler, want een perfecte locatie is om te lunchen en de ruïnes op het eiland te bezichtigen. In de middag zeilt u verder naar Cold Water Bay waar u heerlijk kunt zwemmen.
6 Na een ochtendwandeling naar het `spookstadje´ Kayakoy vaart u terug de baai van Fethiye in naar Tomb Bay. De naam zegt het al, ook hier treft u uitgehakte graftombes in de rotsen.
7 Een mooie zeildag terug naar Göcek. Geniet onderweg in de prachtige baaien en verken nogmaals het onderwaterleven voordat u afmeert bij de base. Een sfeervolle avond in Göcek staat u nog te wachten.
8 In de ochtend is de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D E
30 - 38 ft  1155 - 1610  1360 - 2205  1580 - 2290  1680 - 2345  1175 - 1750
39 - 43 ft  1610 - 2135  2205 - 2975  2555 - 3255  2310 - 3080  1715 - 2310
44+ ft  2180 - 3500  2180 - 4865  2535 - 5635  2800 - 5005  1855 - 3780
Catamaran  2180 - 3955  2415 - 5530  2535 - 6370  3290 - 5670  1855 - 4270

Periode A: 18/03 - 19/05
Periode B: 20/05 - 07/07
Periode C: 08/07 - 08/09
Periode D: 09/09 - 06/10
Periode E: 07/10 - 17/03
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven