Fethiye

De moderne stad Fethiye werd in de jaren zestig gebouwd nadat de antieke stad Telmessos door een aardbeving werd verwoest. Deze gezellige badplaats met grote natuurlijke haven ligt aan de baai van Fethiye. De prachtige baai kent vele eilandjes en is werkelijk een plaatje om te zien. De kleurrijke markt en de gezellige straatjes, Turkse theehuizen en bazaars, maar ook de wijk Calis met haar mooie stranden maken Fethiye tot een bijzonder plezierige vakantiebestemming. Op de heuvel kunt staan nog de ruïnes van een oude kruisvaardersburcht, maar het meest indrukwekkend zijn de in de rotsen uitgehouwen Lycische graven. Deze indrukwekkende graftombes hebben de aardbeving als enige overleefd. De graftombe van Amynthas wordt geprezen als één van de meest indrukwekkende. U kunt deze graftombes met een gids bezoeken. Vanuit Fethiye kunt u heerlijk bergwandelingen maken in de prachtige natuur. Vanzelfsprekend is Fethiye een uitstekende bestemming voor watersporters. Het is naast een perfecte locaties voor duikliefhebbers ook een uitgelezen startpunt voor de mooiste zeilvakanties. U kunt korte dagtripjes maken met de vele baaien en eilanden in de omgeving, maar ook heerlijk lange zeildagen maken onder de Turkse zon en het uitgestrekte gebied verkennen.


Hoogtepunten
In Fethiye zult u zich beslist niet vervelen. Naast een uitstekende zeilbestemming is er op het land ook veel te beleven en te verkennen. Van sportievelingen tot zonaanbidders en archeologen tot natuurliefhebbers; Fethiye en omgeving bieden het allemaal.

  • Fethiye De gezellige havenplaats Fethiye heeft een gezellige wandelpromenade, leuke restaurants, bars en een uitgebreid winkelgebied. Bezoekt u vooral de gezellige markt op dinsdag en zondag. In de moderne wijk Calis vindt u een uitgestrekt zandstrand, ideaal voor zwemliefhebbers en zonaanbidders. Bezoek de ruines van de oude kruisvaardersburcht en verwonder u over de graftombes, uitgehouwen in de rotsen van de Mendos berg.
  • Lycische graftombes Eén van de indrukwekkendste overblijfselen uit het authentieke Telmessos zijn de Lycische koningsgraven, uitgegraven in de rotsen. Vergezeld van een gids kunt u deze indrukwekkende bouwwerken bewonderen. De graftombe van Amynthos wordt beschouwd als de mooiste en is in Dorische stijl gebouwd. Vanaf de tombes heeft u een schitterend uitzicht op Fethiye en omgeving.
  • Ölüdeniz Ölüdeniz staat bekend om haar prachtige zandstranden en helderblauw water. Hier vindt u ook de Blue Lagoon, waar u zich werkelijk in een paradijs voelt. U kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen in het helderblauwe, schone water.
  • Vlindervallei De vlindervallei bevindt zich aan de voet van de berg Babadag. Hier leven meer dan zestig vlindersoorten al duizenden jaren in een prachtig groene vallei met weelderige begroeiing en twee watervallen. U begeeft zich hier in een oase van rust.
  • Saklikent kloof In het Saklikent Park ligt de indrukwekkende Saklikent kloof. De kloof, ontstaan door de verschuiving van aardplaten en watererosie, is 20 kilometer lang en 600 meter hoog. Het snelstromende water is ijskoud en u kunt door de kloof wandelen over de loopbruggen en rotsen. Een heerlijk verkoelend uitstapje in het zonnige Turkije.
  • Yakaköy (Tlos) Yakaköy (Tlos) is de oudste stad uit de Lycische regio. Volgens de verhalen is dit de stad van de held Bellerophon en zijn gevleugelde paard Pegasus. U kunt hier diverse ruïnes bezichtigen van onder andere een kasteel, Romeinse baden, een agora en een amfitheater.
  • Göcek Het leuke stadje Göcek is gelegen aan de gelijknamige baai en omgeven door groen begroeide bergen. Het plaatsje heeft maar liefst vier jachthavens en is dus populair bij de watersporters. Het centrum heeft een gezellige wandelpromenade met winkels, bars en restaurants. Op zondag kunt u heerlijk winkelen in de gezellige lokale bazaar.
  • Dalyan Dalyan is een sfeervol dorpje gelegen in de delta aan de rivier tussen de Middellandse Zee en het Koycegiz meer. Dalyan is vooral beroemd om de broedplaats van de Caretta schildpadden. Deze met uitsterven bedreigde schildpad gebruikt de delta met haar strandjes om haar eieren te leggen.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 U zet koers naar Boynuz Bükü, een prachtige en beschutte baai. Maak een prachtige wandeling door de mooie natuur naar de waterval en geniet onderweg van het schitterende uitzicht. ´s Avonds kunt u heerlijk dineren in één van de gezellige restaurantjes.
3 Anker op voor een prachtige tocht naar Karacaören. U kunt hier aan een mooring liggen van één van de lokale restaurants.
4 In de ochtend zeilt u naar het eiland Gemiler om de oude ruïnes te bezoeken. Na de lunch zet u zeil naar Kapi Creek, een kleine baai tussen de bergen met één leuk restaurant.
5 Na een heerlijk ontbijt en verfrissende duik zet u koers naar Göcek. Deze gezellige plaats biedt maar liefst vier marina´s. Onderweg kunt u een stop maken voor de lunch en het onderwaterleven inspecteren. Geniet van een gezellige avond in één van de sfeervolle restaurantjes langs de wandelpromenade.
6 Vandaag voert de route u verder naar Twenty Two Fathom Cove. Het is slechts een kleine afstand, maar u kunt besluiten om het eiland Peksimet te ronden. Grote kans dat u daar vermaakt zult worden door een groep dolfijnen.
7 U vaart vandaag terug naar de base in Fethiye. Ga nog heerlijk voor anker in een mooie baai en geniet van de lunch en de prachtige omgeving. ´s Avonds kunt u heerlijk dineren in één van de leuke restaurants en genieten het schouwspel van de verlichte graftombes hoog in de bergen.
8 In de ochtend is de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D E
30 - 38 ft  1155 - 1610  1360 - 2205  1580 - 2290  1680 - 2345  1175 - 1750
39 - 43 ft  1610 - 2135  2205 - 2975  2555 - 3255  2310 - 3080  1715 - 2310
44+ ft  2180 - 3500  2180 - 4865  2535 - 5635  2800 - 5005  1855 - 3780
Catamaran  2180 - 3955  2415 - 5530  2535 - 6370  3290 - 5670  1855 - 4270
 
Periode A: 18/03 - 19/05
Periode B: 20/05 - 07/07
Periode C: 08/07 - 08/09
Periode D: 09/09 - 06/10
Periode E: 07/10 - 17/03
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven