Bodrum

Bodrum is een bruisende badplaats op het gelijknamige schiereiland in het zuidwesten van Turkije. De prachtige boulevard langs de haven met palmbomen, de vele gulets en gezellige restaurantjes brengen u meteen in vakantiestemming. Vroeger heette Bodrum Halikarnassos. Bij de ingang van de haven staat de immense Sint Petersburcht. Dit kasteel is onder andere gebouwd met de resten van het Mausoleum van Halikarnassus, de graftombe van de Perzische gouverneur Mausollos. De fundamenten van het Mausoleum, één van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid, zijn nog wel te bezichtigen. Direct achter het kasteel bevindt zich een uitgestrekt winkelgebied in een wirwar van smalle steegjes waar u werkelijk alles kunt kopen. Op een heuvel ligt het antieke amfitheater, één van de oudste openluchttheaters van Azië. Vanuit het theater heeft u een prachtig uitzicht op Bodrum en de omgeving. Bodrum staat ook bekend om haar bruisende nachtleven met onder andere de beroemde discotheek Halikarnassos. Het schiereiland Bodrum kent nog tal van andere vakantieplaatsjes als Gümbet, Torba, Bitez en Turgutreis. In laatstgenoemde plaats is op zaterdag altijd een leuke grote markt. Vanuit Bodrum kunt u diverse excursies maken naar onder andere het Griekse eiland Kos, het schiereiland Datça en de ruïnes van Knidos.


Hoogtepunten
Als Saint-Tropez van Turkije kunt u in Bodrum flaneren over de prachtige boulevard, genieten van het uitzicht op één van de vele terrasjes en uw ogen uitkijken in de smalle steegjes met de talrijke winkeltjes. Daarnaast biedt Bodrum vele mogelijkheden voor ander vertier op het gebied van cultuur, watersport en historie.

  • Bodrum Bodrum, het vroegere Halikarnassos, wordt gekenmerkt door witte schilderachtige huisjes tegen de berg opgebouwd, een schitterende boulevard en de Sint Petersburcht. In Bodrum komen winkelliefhebbers aan hun trekken in de duizelingwekkende wirwar van straatjes waar souvenirs, sieraden en allerhande artikelen in overvloed worden aangeboden. Geniet van een heerlijke waterpijp aan het strand of bezoek het antieke amfitheater. Nachtdieren kunnen zich helemaal uitleven in de beroemde openluchtdiscotheek Halikarnassos. De gezellige jachtclub staat garant voor een sfeervolle avond. Vanuit Bodrum kunt u per boot talrijke excursies maken, waaronder duiken en snorkelen, een bezoek aan Datça of een dag naar het Griekse Kos, gelegen aan de overkant. Voor zeilers is Bodrum een ideale uitvalsbasis met mogelijkheden om zuidwaarts de Middellandse Zee te bevaren, oostwaarts in de prachtige Gökova baai en richting het noorden in de wateren van de Egeïsche Zee.
  • Sint Petersburcht De immense Sint Petersburcht staat aan de ingang van de haven en is het boegbeeld van Bodrum. Het kasteel werd gebouwd in de 15e eeuw door de kruisridders van St. John. Een bezoek aan dit kasteel is echt een aanrader. U vindt hier de gebruikte restanten van het Mausoleum van Halikarnassos, het onderwatermuseum met restanten van het `glaswrak´ Uluburun, een openluchttheater en natuurlijk de burcht zelf en het prachtige uitzicht.
  • Turgutreis Turgutreis is de tweede grote badplaats op het schiereiland Bodrum. Hier vindt u een nieuwe en zeer moderne jachthaven, uitstekende stranden en een gezellig winkelcentrum. Op zaterdag is er een grote markt die absoluut het bezoeken waard is.
  • Gümüslük De kustplaats Gümüslük is gebouwd op de antieke stad Myndos. In de baai kunt u onder water nog steeds de restanten van deze oude stad zien. In het stadje kunt u de Turkse sfeer proeven en genieten van een heerlijk visgerecht in één van de beste visrestaurants in de wijde omgeving. Geniet van de adembenemende kleuren bij het ondergaan van de zon op een leuk terrasje aan de waterkant .
  • Knidos Op het meest westelijke puntje van het schiereiland Datça treft u de restanten van de oude Dorische stad Knidos. De overblijfselen van het oude theater, het Odeon en de tempel van Aphrodite herinneren aan een lange geschiedenis. U kunt hier prachtig in de baai voor anker te midden van de ruïnes.
  • Datça Datça is een sfeervolle vissersplaats aan het gelijknamige schiereiland. De plaats in nog niet heel erg toeristisch en de sfeer is er gemoedelijk. Dompel eens onder in de warmwaterbron in het centrum of laat u heerlijk masseren in een hamam. Op een kleine afstand kunt u een bezoek brengen aan het oude Datça en lijkt u terug te gaan in de tijd.
  • Orhaniye In een baai omringd door bergen begroeid met pijnbomen ligt het plaatsje Orhaniye aan het einde van de Hisarönü Golf. Het is een vreemde gewaarwording als u ineens denkt mensen over water te zien lopen. Door een verschuiving van het zand is er midden een de baai een verhoging ontstaan, waardoor het nu mogelijk is door de baai te lopen. In het binnenland kunt u een verkoelend bezoek aan een schitterende waterval brengen, diep verscholen in de bossen.
  • Dedeman Aquapark Bodrum Het Dedeman Aquapark is een belevenis voor jong en oud, met onder andere 23 spectaculaire glijbanen, een wildwaterrivier en mooie zwembaden. Een heerlijk dagje uit voor de hele familie.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 U zet koers zuidwaarts om de punt van Datça te ronden met het beroemde Knidos. Na een lunch stop vaart u verder naar Ova Bükü. U kunt afmeren aan de steiger voor het restaurant Ogüns Place. De uitgebreide Turkse keuken en de gezellige sfeer garanderen een avond om niet meer te vergeten.
3 Vandaag een heerlijke zeiltocht naar de prachtige baai bij Dirsek. U kunt hier heerlijk snorkelen en wandelen. ´s Avonds kunt u genieten van de heerlijke beroemde gamba´s in knoflook (een aanrader) in het enige restaurantje.
4 U zeilt verder oostwaarts richting het wonderschone Orhaniye. Onderweg zijn er diverse baaien waar u voor anker kunt gaan voor de lunch en om te snorkelen. Aan het einde van de dag meert u af aan één van de steigers.
5 Na een vroeg bezoek aan de watervallen vaart u richting Datça. U kunt afmeren aan de kade en een wandeling maken door het gezellige centrum. Langs de boulevard zijn diverse leuke restaurants om te dineren.
6 Na een verkwikkende massage in de hamam koerst u richting Palamut. Palamut is een klein dorpje met een haventje. Het leuke restaurantje en de gastvrije eigenaar bezorgen u een gezellig diner.
7 Vandaag zeilt u een redelijk aan-de-windse koers naar Bodrum. Een heerlijke zeiltocht onder de warme Turkse zon. Na aankomst in de jachthaven kunt u van een bruisende avond genieten in de sfeervolle jachthaven.
8 ´s Morgen is de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D E
30 - 38 ft  1155 - 1610  1360 - 2205  1580 - 2290  1680 - 2345  1175 - 1750
39 - 43 ft  1610 - 2135  2205 - 2975  2555 - 3255  2310 - 3080  1715 - 2310
44+ ft  2180 - 3500  2180 - 4865  2535 - 5635  2800 - 5005  1855 - 3780
Catamaran  2180 - 3955  2415 - 5530  2535 - 6370  3290 - 5670  1855 - 4270
 
Periode A: 18/03 - 19/05
Periode B: 20/05 - 07/07
Periode C: 08/07 - 08/09
Periode D: 09/09 - 06/10
Periode E: 07/10 - 17/03
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven