Dubrovnik

Het indrukwekkende Dubrovnik is een havenstad aan de Adriatische Zee, gelegen aan de voet van de berg Srdj. De stad wordt als één van de mooiste aan de Adriatische kust beschouwd en dat is niet voor niets. De oude stad van Dubrovnik staat zelfs op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Het oude centrum van Dubrovnik doet middeleeuws aan door haar stadsommuring met imposante torens. Vanaf de muren heeft u een prachtig zicht over het doolhof van straatjes en steegjes en de vele monumenten. Na het passeren van de ingang bij de Pilepoort, belandt u in de hoofdstraat Placa, door de lokale bevolking ook wel Stradun genoemd, welke van oost naar west dwars door de oude stad loopt. Terwijl u door het autoloze centrum wandelt, wordt u overspoeld door talrijke bezienswaardigheden als het Franciscanenklooster, de Onofrio fontein, het Sponzapaleis, het Plein van de Loggia en de kathedraal Velika Gospa. Dubrovnik kent dan ook een roemrijke geschiedenis. Ook buiten de oude stad heeft Dubrovnik veel te bieden. Ten noorden van de stad liggen de prachtige groene Elafiti-eilanden. De eilandjes zijn rijk gebroeid met cipressen- en dennenbossen en hebben prachtige baaien met heerlijke stranden. Van de 13 eilandjes zijn er slechts 3 bewoond. De groene wijk Lapad is gelegen op het gelijknamige schiereiland. Lapad heeft een lange boulevard en diverse mooie stranden.


Hoogtepunten
Het oude centrum van Dubrovnik zelf is al een aaneenschakeling van hoogtepunten en bezienswaardigheden. Met de prachtige ligging aan de Adriatische Zee biedt ook de omgeving vele hoogtepunten tijdens uw vakantie.

  • Oude centrum Het oude centrum is volledig omringd door een stevige stadswal. Wanneer u de bijna 2 kilometer lange stadswal bewandelt, heeft u een schitterend zicht op wirwar van straatjes en steegjes, historische gebouwen en de huizen met hun kenmerkende oranjerode dakpannen. Binnen de stadsmuren waant u zich in de middeleeuwen en het aantal bezienswaardigheden is enorm. U wordt meegenomen in de lange geschiedenis van Dubrovnik.
  • Pilepoort De hoofdingang van het oude stadscentrum wordt gevormd door de Pilepoort, Gradska Vrata Pile. Deze indrukwekkende poort uit 1537 leidt u binnen in het oude centrum. In een nis boven de boog staat het beeld van de heilige Blasius, de beschermheilige van Dubrovnik
  • Paleis van de Rector Het Paleis van de Rector diende vroeger als politiek centrum. Hier zetelde de Hoge Raad. Het gebouw wordt gekenmerkt door prachtige gebeeldhouwde versieringen. In het paleis bevindt zich nu het Dubrovnik museum, waar u alles over de lange geschiedenis van Dubrovnik kunt leren.
  • Placa De mooiste en tevens hoofdstraat van het oude centrum is Placa, door de lokale bevolking ook wel Stradun genoemd. Deze glanzend geplaveide straat loopt van oost naar west en biedt vele winkels, restaurants en gezellige terrasjes.
  • Elafiti-eilanden Deze archipel van dertien eilanden en eilandjes ligt ten noorden van Dubrovnik. Van deze eilandengroep zijn er slechts drie eilanden bewoond, Kolocep, Lopud en Sipan. De eilanden zijn weelderig begroeid en hebben mooie baaien en zandstranden. U kunt hier genieten van de rust en prachtige wandelingen maken.
  • Lapad De groene wijk Lapad is gelegen op het gelijknamige schiereiland. Lapad heeft een lange boulevard en diverse mooie stranden en baaien, waaronder één zandstrand. Er zijn diverse restaurants en gezellige terrasjes.
  • Mljet Het groene eiland Mljet is het meest zuidelijk gelegen van de grote Adriatische eilanden. Het westelijk gedeelte is Nationaal Park, vanwege de prachtige begroeiing met Aleppodennen en groenblijvende steeneiken. Binnen het Nationaal Park liggen ook twee zoutwatermeren die door een zeer nauwe verbinding aan de Adriatische Zee grenzen. Het eiland is een waar paradijs voor fietsers en wandelaars. De haven van Polace is werkelijk schitterend.
  • Korcula Het wonderschone eiland Korcula is voor natuur- en cultuurliefhebbers een ware attractie. De prachtige bossen, baaien, grotten en het helderblauwe water zijn oogstrelend en nodigen uit tot ontspannen wandelingen en prachtig snorkelen. Korcula-Stad ligt op een schiereiland en is ommuurd door een stadswal met torens en bastions. De 13e eeuwse St. Marcuskathedraal is werkelijk een bezoek waard, evenals de St. Pieterskerk. De hele stad is werkelijk betoverend. Korcula staat ook bekend als geboortestad van Marco Polo, maar dit is nooit bewezen.
  • Sipan Sipan is het grootste eiland van de Elafiti-archipel. De enige twee dorpen op het eiland zijn met elkaar verbonden door een vijf kilometer lange weg. Deze weg loopt dwars door de vruchtbare vallei vol olijfbomen en wijngaarden. Op het eiland is het heerlijk wandelen en zijn er enkele historische gebouwen het bezoeken waard.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 De eerste etappe voert u naar Okuklje, een sfeervol plaatsje aan de noordzijde van het eiland Mljet. ´s Avonds kunt u genieten van een gezellig diner in het enige restaurant in de haven.
3 Vandaag koerst u in westelijke richting naar het plaatsje Polace. De wonderschone haven ligt in het Nationaal Park. U kunt genieten van een prachtige wandeling op het eiland of breng een bezoek aan de meren. ´s Avonds kunt u dineren in één van de restaurantjes in Polace.
4 U vaart naar het prachtige eiland Korcula, naar de haven van de gelijknamige hoofdstad. Anker voor de lunch in één van de heldere baaien en verken het onderwaterleven. Na aankomst in de haven van Korcula-Stad is het absoluut de moeite waard om deze eeuwenoude stad te bekijken.
5 ´s Morgens stapt u nog eenmaal binnen de stadsmuren om deze betoverende stad in u op te nemen. Daarna zet u zeil richting Pomena op het eiland Mljet. Pomena is het toeristische gedeelte van het eiland en een gezellige avond is gegarandeerd.
6 Van het eiland Mljet zet u koers naar de Elafiti-eilanden met als eindbestemming Sipanska Luka op het eiland Sipan. Maak een prachtige wandeling tissen de olijfbomen en bezoek de overblijfselen van de romeinse villa Rusticae. Geniet van de avond in één van de leuke restaurantjes in het vissersdorpje.
7 U zeilt terug naar Dubrovnik. Na een heerlijke zeiltocht kunt u de prachtige oude binnenstad bezoeken en genieten van een heerlijk diner in één van de sfeervolle restaurants aan de Placa.
8 In de ochtend is de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  1050 - 1995  1375 - 2555  1625 - 2975  945 - 1550
39 - 43 ft  1325 - 2520  1725 - 3325  2025 - 3675  1325 - 1925
44+ ft  1975 - 4235  2675 - 5425  3050 - 6475  1975 - 3250
Catamaran  2775 - 5600  3750 - 6750  4375 - 7550  2450 - 4375
 
Periode A: 21/04 - 19/05 
Periode B: 20/05 - 07/07 en 20/08 - 23/09
Periode C: 08/07 - 19/08
Periode D: 24/09 - 20/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven