Elba

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en biedt nog een schitterende ongerepte natuur. Naast de prachtige flora en fauna heeft het eiland ook een rijke geschiedenis. Elba is het eiland van de verbannen Napoleon Bonaparte en vele bezienswaardigheden herinneren nog aan zijn verblijf. In de 17e eeuwse kerk Chiesa della Misericordia vindt u diverse bezittingen van de keizer, waaronder een kopie van de sarcofaag uit de Dome des Invalides en een bronzen hand van de keizer. Een indrukwekkende nalatenschap van Napoleon is Villa Napoleonica, het zomerverblijf. Naast de prachtige voorwerpen die nog te bezichtigen zijn, is vooral de schitterende tuin een aanrader. De hoofdstad van het eiland is Portoferraio, een gezellige havenplaats met een oud stadscentrum gekenmerkt door mooie pleinen, prachtige gebouwen en gezellige terrasjes die aan elkaar verbonden worden door steile trapstraatjes. De schitterende natuur van Elba biedt talloze baaitjes, mooie zandstranden, een Nationaal Park met vele wijngaarden en op dit bergachtige eiland heeft u vanaf de top van de berg Capanne een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee en de typisch Toscaanse dorpjes. Niet alleen boven water is het wonderschoon, maar ook onder water. Het heldere water biedt snorkelaars prachtig zicht op het rijke onderwaterleven, met kleurrijke vissen, prachtig koraal en op sommige locaties zelfs oude scheepswrakken.


Hoogtepunten
Het rotsachtige Elba heeft een groot aanbod aan cultuur, natuur en historie. De nalatenschappen van niet alleen Napoleon, maar ook de Grieken, Etrusken en Romeinen vormen een mooie mix die het eiland heeft gevormd tot wat het nu is. De vele baaien en leuke haventje en de Toscaanse Archipel met bewoonde en onbewoonde eilanden bieden een prachtig zeilgebied. Over het gehele eiland vindt u indrukwekkende torens en fortificaties die herinneren aan een lange geschiedenis.

  • Portoferraio De schilderachtige hoofdstad Portoferraio is omringd door diverse forten, gebouwd in de tijd van Cosimo de´Medicis. Het oude centrum is prachtig met haar wirwar van straatjes, mooie pleinen en gezellige terrasjes. Bezoek de indrukwekkende forten als Forte Stella en Forte Falcone. In de prachtige kerk Chiesa della Misericordia kunt u diverse overblijfselen uit de tijd van Napoleon bekijken. Tevens is een bezoek aan de Villa dei Mulini een aanrader. Hier bracht Napoleon de grootste tijd van zijn ballingschap door.
  • Marciana Marina Het gezellige en eeuwenoude Marciana Marina biedt vele bezienswaardigheden en een gezellig centrum. Bezoek onder andere het Pisan Fortress en de San Lorenzo kerk. Op slechts 3 kilometer van Marciana ligt het middeleeuwse dorpje Poggio omgeven door een prachtig kastanje- en eikenbos.
  • Marina di Campo Marina di Campo is de grootste badplaats aan de zuidkust van Elba. Langs het strand loopt een gezellige boulevard om heerlijk te slenteren en te genieten van het uitzicht over de prachtige baai. In het centrum vindt u het oude vissersdorp met pittoresk gekleurde huisjes. De imposante Torre di Marina di Campo is zeker een bezoek waard.
  • Porto Azzuro Het pittoreske dorp Porto Azzuro is gelegen in de inham van de Golf van Mola, aan de oostzijde van het eiland. In haar lange geschiedenis hebben de diverse bezettingen van het dorp prachtige bouwwerken nagelaten, waaronder het fort Logone en het Santuario della Madonna di Monserrato.
  • Capraia Het vulkanische eiland Capraia in de Toscaanse Archipel is een prachtige plek voor natuurliefhebbers. Het eiland biedt schitterende wandelmogelijkheden en de flora en fauna zijn zeer divers. Het eiland heeft een grote haven en er is één dorpje aan de noordoostzijde, vlak onder de haven.
  • Acquario dell' Elba/ Museo Faustanico In het Elba Aquarium staan 60 aquaria waarin ongeveer 150 verschillende zeedieren en vissen te bewonderen zijn. Het is het één na grootste aquarium van Italië. Het Museo Faustanico herbergt meer dan 170 verschillende zoogdieren en vogels die allemaal op Elba voorkomen. Het aquarium en wildlife museum zijn gelegen in Marina di Campo.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot
2 U vertrekt vanuit Portoferraio in westelijke richting naar Marciana Marina. Na de lunch en een leuke wandeling door dit pittoreske dorp hijst u de zeilen om naar het prachtige eiland Capraia te zeilen. In het dorpje nabij de haven zijn diverse leuke restaurants om te eten en na te genieten van een heerlijke eerste zeildag.
3 Na een prachtige wandeling over het rotsachtige eiland zet u zeil richting het Franse eiland Corsica. De eindbestemming van de dag is Macinaggio aan de noordzijde van het eiland. Aan de kade kunt u in één van de restaurants genieten van een heerlijk diner met uitzicht over zee.
4 Vandaag zeilt u verder langs de kust van Corsica naar de havenstad Bastia. Het toeristische centrum van de stad is de oude haven, waar tevens de prachtige kerk St. Jean Baptiste staat. Vanaf de Citadel heeft u een prachtig uitzicht op de Toscaanse Archipel en kunt u zelfs Elba zien liggen.
5 Een dag om optimaal van het zeilen te genieten tijdens een mooie tocht naar Marina di Campo aan de zuidzijde van Elba. Wellicht komt u onderweg nog dolfijnen tegen. `s Avonds kunt u in één van de restaurantjes langs de sfeervolle boulevard van een intensieve, maar schitterende dag op de Tyrrheense Zee.
6 In de ochtend heeft u alle tijd om de bruisende badplaats Marina di Campo te verkennen en een bezoek te brengen aan de imposante toren. Na een heerlijke lunch zet u zeil richting het pittoreske Porto Azurro. Geniet van het uitzicht over deze prachtige baai.
7 Vandaag zeilt u terug naar Portoferraio. Een mooie tocht langs de prachtige, rotsachtige kust van Elba brengt u terug naar uw vertrekhaven. Verken de levendige havenstad en geniet `s avonds van de overheelijke Italiaanse specialiteiten.
8 `s Morgens vindt de check out van de boot plaats.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  1260 - 2350  1600 - 2695  1925 - 3125  945 - 1775
39 - 43 ft  1710 - 3280  2200 - 3550  2590 - 4200  1475 - 2450
44+ ft  2355 - 5975  3175 - 6725  3360 - 7925  2030 - 4500
Catamaran  3150 - 8850  3525 - 9950  3925 - 11750  2325 - 6650
 
Periode A: 21/04 - 18/05 en 08/09 - 16/11
Periode B: 19/05 - 06/07 en 18/08 - 07/09
Periode C: 07/07 - 17/08
Periode D: 17/11 - 20/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven