Corfu

Corfu is het meest noordelijke eiland van de Ionische eilanden. Corfu wordt door een smalle zeestraat van buurland Albanië gescheiden. De hoofdstad van Corfu is Corfu-Stad, door de Grieken wel Kerkyra genoemd. Het eiland is lang onderdeel geweest van het Venetiaanse Rijk en u zult deze Italiaanse invloeden overal terugvinden. Het landschap op het eiland is zeer afwisselend. In het noorden is het bergachtig , het midden heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte. Over het gehele eiland staan duizenden olijfbomen. Eén van de belangrijkste exportproducten van Corfu is dan ook olijfolie. Het eiland is prachtig groen en biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes; Afwisselende bergwandelingen, leuke dorpjes, schitterende baaien, mooie zandstranden en een azuurblauwe zee zijn slechts een beknopte opsomming hiervan. Paleokastritsa is één van de grootste trekpleisters van Corfu. Deze plaats is gebouwd rondom twee helderblauwe baaien, omgeven door zandstranden, groene bergen. Een waar paradijsje op het natuurrijke Corfu.


Hoogtepunten
Het altijd groene Corfu biedt naast haar afwisselende landschap tal van bezienswaardigheden. Daarnaast is het eiland een prima uitvalsbasis voor zeilers om het omliggende gebied te ontdekken.

  • Corfu-Stad De levendige hoofdstad van Corfu is een havenstad met een authentiek centrum, gevormd door smalle straatjes. Het bruisende centrum biedt leuke winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. Er zijn diverse musea en de talrijke imponerende gebouwen en twee forten brengen de lange en rijke geschiedenis tot leven.
  • Pantokratorberg De Pantokratorberg ligt in het noordoosten van het eiland en is de hoogste berg van Corfu (917 m.). De route naar de top loopt langs diverse dorpjes. Op de top van de berg staat het eeuwenoude Pantokratoras klooster. Vanaf een gezellig terrasje heeft u een schitterend uitzicht.
  • Achilleion Het Achilleion staat ook wel bekend als het Paleis van Sissi. De Oostenrijkse Keizerin liet het paleis bouwen als zomerverblijf. Het paleis en haar prachtige tuin zijn te bezichtigen. In de prachtige tuin treft u beelden van de negen muzen en de stervende Achilles.
  • Gouvia De bruisende badplaats Gouvia ligt ten noorden van de hoofdstad aan de oostkust van Corfu. De stad heeft een grote haven en in de gezellige dorpsstraat vindt u winkeltjes, restaurantjes en leuke terrasjes. Bekend in Gouvia zijn de Venetiaanse Dokken, een overblijfsel uit de 18e eeuw, waarvan nog 15 bogen te zien zijn.
  • Paxos Paxos is het kleinste Ionische eiland en is bedekt met circa 500.000 olijfbomen. Aan de noordzijde van het eiland ligt Lakka, een pittoresk Grieks plaatsje met een prachtige uitzicht over de helderblauwe baai. Een ander leuk plaatsje is het sfeervolle Gaios aan de oostkant. Het stadje bestaat uit een wirwar van straatjes met schilderachtige huizen, leuke restaurantjes en winkeltjes.
  • Sivota Het oude vissersdorpje Sivota wordt omringd door heuvels met pijnbomen, cipressen en olijfbomen. Voor de kust liggen enkele kleine eilandjes. Het centrum van het dorp ligt naast het haventje en heeft vele terrasjes en restaurantje, vanwaar u prachtig uitzicht heeft op de boten en de sfeervolle omgeving.
  • Parga Het dorp Parga ligt tegen een kleine berghelling en heeft een prachtig uitzicht van boven naar de heuvels. Parga wordt gekenmerkt door karakteristieke Venetiaanse huizen. Parga biedt mooie stranden en een sfeervol centrum met kleine, leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.
  • Petriti Petriti is een klein vissersdorp waar u de echte Griekse cultuur kunt opsnuiven. Er zijn een paar restaurantjes en barretjes en het is er over het algemeen heerlijk rustig, ver weg van de toeristische drukte.
  • Aqualand Aqualand is een groot waterpark in de buurt van Gouvia. De vele glijbanen en waterattracties staan garant voor een heel gezellige familiedag.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 De eerste zeildag vaart u naar het lieflijke vissersdorpje Sivota. Het dorpje ligt verscholen achter een groep van kleine eilandjes. Op de boulevard vinndt u gezellige terrasjes en restaurantjes om te genieten van het diner en een adembenemende zonsondergang.
3 U verlaat Sivota en zet koers naar het eiland Paxos, met als eindbestemming de baai van Lakka. De baai is omringd door witte stranden. Het is een goed beschutte baai en in het gezellige dorp vindt u beslist een geschikt restaurant voor het diner.
4 Vandaag zet u koers naar het kleine eiland Anti-Paxos voor de lunch. Langs de kust van Paxos treft u diverse grotten die u al snorkelend kunt verkennen. Aan het eind van de middag zeilt u verder naar Gaios aan de oostzijde van Paxos. Het hoofdstadje van het eiland staat garant voor een bruisende avond.
5 Na een verfrissende ochtendduik vaart u naar Parga, gelegen op het vasteland van Griekenland. Het pittoreske dorpje is als een amfitheater om de baai heen gebouwd. Gooi uw anker uit en geniet van een wonderschone avond.
6 Anker op voor een prachtige tocht terug naar Corfu. Het leuke vissersdorpje Petriti is nog niet toeristisch en u kunt hier de Griekse cultuur opsnuiven in één van de leuke tavernes.
7 U zeilt terug naar Gouvia om de laatste nacht op Corfu door te brengen. Onderweg zijn er talrijke mooie baaien om voor anker te gaan voor de lunch en om te zwemmen en snorkelen. Na aankomst in de haven, kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad Corfu-Stad.
8 Check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D E
30 - 38 ft  1200 - 1995  1600 - 2575  1995 - 3125  1750 - 2625  1015 - 1575
39 - 43 ft  1475 - 2695  1950 - 3430  2600 - 4025  2200 - 3550  1435 - 2375
44+ ft  2125 - 4760  2825 - 6725  3750 - 7925  3175 - 6725  2065 - 4500
Catamaran  2350 - 8850  3150 - 7300  3925 - 11750  3525 - 9950  2275 - 6650
 
Periode A: 23/04 - 20/05 en 10/09 - 30/09
Periode B: 21/05 - 08/07
Periode C: 09/07 - 19/08
Periode D: 20/08 - 09/09
Periode E: 02/10 - 22/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven