Athene

Athene is de hoofdstad en tevens grootste stad van Griekenland. De bruisende stad is rijk aan historie en u treft hier vele musea, tempels, ruïnes en prachtige gebouwen. De beroemde `tafelberg´ Akropolis is het symbool van Athene. Boven op de berg staat de prachtige tempel Parthenon, vanwaar u een schitterend uitzicht op de weidse omgeving heeft. Andere trekpleisters van Athene zijn het Dionysos amfitheater, de tempel van Athene Nike, het tien meter hoge beeld van de godin Athene en de tempel van Zeus. De eeuwenoude geschiedenis maakt Athene tot een indrukwekkende stad voor cultuurliefhebbers. Het oude Agora heeft prachtige ruïnes en bezienswaardigheden. Plaka is de meest pittoreske buurt van Athene met haar klassieke kleuren, tuintjes, en de vele smalle straatjes en steegjes die een waar labyrint vormen. Hier vindt u leuke souvenirwinkeltjes en vele gezellige terrasjes. Athene is een perfect startpunt om de Saronische en Argolische Golf te ontdekken, maar ook als uitvalsbasis voor een zeiltocht naar de Cyclades is de hoofdstad zeer geschikt.


Hoogtepunten
De hoofdstad Athene op zich is al een hoogtepunt van uw vakantie. De rijke, eeuwenoude geschiedenis biedt talrijke bezienswaardigheden met de vele ruïnes, tempels, schitterende gebouwen en indrukwekkende musea. Maar ook de eilandrijke omgeving herbergt tal van bezienswaardigheden voor een ontspannen en indrukwekkende vakantie.

  • Athene De stad Athene ontleent haar naam aan de godin Pallas Athena. Athene is een waar decor als het gaat om geschiedkundige oudheid. De vele ruïnes, tempels en historische gebouwen refereren aan een eeuwenlange geschiedenis. De vele restanten uit de Griekse Oudheid maken de stad tot een museum op zich. Een bezoek aan het Akropolis Museum is een absolute aanrader.
  • Aegina Het eiland Aegina ligt midden in de Saronische Golf met als hoofdstad Aegina Stad. Het is een vrij vlak eiland met enkele bergen, mooie zandstranden en prachtige vissersdorpjes, waaronder het leuke en sfeervolle Perdika. Op Aegina staat één van de mooiste en oudste tempels van Griekenland: de tempel van Afaia.
  • Epidavros Epidavros is een leuk vissersdorp met een sfeervolle haven. Het dorp wordt omringd door sinaasappel- en olijfbomen en staat bekend om het indrukwekkende openluchttheater, het beste bewaarde theater van Griekenland.
  • Methana Methana is een vulkanisch schiereilandje aan de Peloponnesos. In het gezellig vissersdorpje Vathi is een leuk haventje met restaurantjes. Vanuit Vathi kan een mooie wandeltocht gemaakt worden naar de krater van de vulkaan waarbij het landschap voornamelijk uit gestold lava bestaat.
  • Poros Het vulkanische eilandje Poros is gevormd door de samensmelting van twee kleinere eilanden, Kalouria en Spaeria. Op het sfeervolle Poros kenmerken de blauw-witte huisjes de Griekse architectuur. Midden op het eiland treft u de resten van de tempel van Poseidon.
  • Hydra Het rotsachtige eiland Hydra is volledig autovrij en hier worden transporten nog gedaan per ezel. Het eiland herbergt diverse kloosters en staat bekend om haar levendige haven en dorpjes met gezellige terrasjes en restaurantjes.
  • Cycladen De Cycladen in Griekenland zijn een archipel van 56 eilandjes in de Egeïsche Zee, waarvan er zo´n dertig bewoond worden. De rijke culturele geschiedenis op de eilanden wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een mix van antieke heilige tempels, Byzantijnse kerken, Christelijke kapelletjes en Venetiaanse forten. Elk eiland heeft haar eigen unieke kenmerken. De bekendste Cycladen zijn Santorini, Paros en Mykonos.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 Een eerste heerlijke zeildag die u westwaarts naar het eilandje Aegina voert. Aan het einde van de middag meert u af in het bruisende Aegina Stad. Er zijn diverse sfeervolle tavernes en cafeetjes in deze levendige stad om van de avond te genieten.
3 Na een verfrissende duik zeilt u verder westwaarts naar het leuke dorp Epidavros. ´s Middags kunt een bezoek brengen aan het indrukwekkende amfitheater, een echte aanrader.
4 Vandaag zeilt u naar het pittoreske vissersdorpje Vathi. U kunt hier een mooie wandeling naar de krater van de vulkaan van het schiereilandje maken. ´s Middags gaat u anker op voor het vervolg van de tocht naar Poros. In de bruisende haven heeft u volop de mogelijkheid om van een traditionele Griekse avond te genieten.
5 Bezoek in de ochtend de resten van de tempel van Poseidon. Vervolgens zeilt u een korte tocht naar het autovrije Hydra. U gaat voor anker in de sfeervolle haven. Aan de kade zijn er diverse barretjes en leuke restaurantjes. Verbaas u over de tientallen ezels die hier nog dienst doen als vervoer- en transportmiddel.
6 U zet koers naar Perdika, een gezellige vissershaventje aan de zuidkust van het eiland Aegina. Anker in de baai en ga met de dinghy aan land voor een heerlijk diner.
7 Na een bezoek aan de tempel van Aiafa gaat u anker op voor de laatste etappe naar Athene. Een mooie tocht terug naar de culturele hoofdstad. Geniet ´s avonds van de bruisende omgeving.
8 ´s Morgens vindt de check out van de boot plaats.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  1260 - 2350  1600 - 2695  1675 - 3125  1085 - 1775
39 - 43 ft  1710 - 3280  1710 - 3675  2290 - 4200  1435 - 2170
44+ ft  2355 - 5975  2355 - 6860  3220 - 7925  1915 - 4500
Catamaran  3710 - 8850  4250 - 9950  5025 - 11750  2325 - 6650
 
Periode A: 21/04 - 18/05 en 08/09 - 16/11
Periode B: 19/05 - 06/07 en 18/08 - 07/09
Periode C: 07/07 - 17/08
Periode D: 17/11 - 20/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven