Sint Vincent

The Caribbean you´re looking for

Sint Vincent wordt gezien als het hoofdeiland van de Grenadines, hoewel Sint Vincent niet tot de Grenadines zelf behoort. De officiële naam is dan ook Sint Vincent & de Grenadines. De eilandengroep is een voormalige Britse kolonie en sinds 1979 onafhankelijk. De hoofdstad van Sint Vincent is Kingstown met het indrukwekkende Fort Charlotte. De reusachtige vulkaan La Soufrière ( 1234 m.) is typerend voor het dichtbegroeide, bergachtige landschap. Het pittoreske Wallilabou Bay is na de verfilming van Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl een grote trekpleister geworden. Een groot deel van de film set is hier nog steeds te bewonderen en de openingsscène kan zo nagespeeld worden. De natuurlijke trekpleisters van Sint Vincent zijn de Falls of Baleine, de Dark View Falls en de Montreal Gardens.

Hoogtepunten
Sint Vincent is dé uitvalsbasis om de prachtige Grenadines te verkennen. De Grenadines zijn een waar paradijs op aarde met de talrijke eilandjes, rotsformaties en een wonderschoon onderwaterleven.

  • Kingstown De hoofdstad van Sint Vincent ligt aan de zuidwestkust van het eiland. Het is een levendige stad met gezellige straatjes, kleurrijke markten, historische gebouwen en een drukke haven. Het is echt een aanrader om de Botanical Gardens te bezoeken.
  • La Soufrière La Soufrière is de immense vulkaan die de noordzijde van het eiland domineert. Het is mogelijk om met een gids deze reus te beklimmen. Het uitzicht op de top is werkelijk adembenemend.
  • Bequia Bequia heeft een rijke maritieme geschiedenis op het gebied van visserij, walvisvaart en als boten bouwende natie, met name voor de walvisvaart. Bij de beschutte Admiralty Bay ligt het stadje Port Elizabeth, waar ook het Bequia Maritime Museum staat. Bij The Old Hegg Turtle Sanctuary leert u alles over zeeschildpadden.
  • Mustique Mustique staat vooral bekend om de wereldberoemde Basil´s Bar, waar iedereen welkom is. Daarnaast heeft het eiland prachtige zandstranden als Macaroni Bay en Pasture Bay. De ongeveer 500 inwoners wonen in Lovell Village. Op Mustique bestaat de kans een wereldster tegen het lijf te lopen.
  • Canouan Canouan heeft een schitterend rif voor de kust en rondom het eiland zijn prachtige witte zandstranden. Het hoogste punt van Canouan wordt gevormd door Mount Royal (267m.) Bij de Trump International Golf Club met een schitterende 18-holes golfbaan onder de heerlijke tropische zon.
  • Tobago Cays Tobago Cays wordt gevormd door de eilandjes Petit Rameau, Petit Bateau, Baradal, Jamesby en Petit Tabac. Ze zijn allen onbewoond. Grote kans dat u zeeschildpadden tegenkomt op de Tobago Cays en er zelfs mee kunt zwemmen. De meeste kans hierop heeft u bij Baradal. Het onderwaterleven is werkelijk fenomenaal. Om dit paradijselijke stukje aarde te behouden is Het Tobago Cays Marine Park opgericht. Dit beschermde Nationaal Park omvat ook het eiland Mayreau.
  • Mayreau Het prachtige eiland Mayreau heeft slechts één dorpje, Old Wall. In het noorden ligt Saltwhistle Bay, een perfecte ankerplaats met een fijn zandstrand en een uitstekend restaurant, Saltwhistle Bay Club. Aan de oostzijde van het eiland bevind zich Mayreau Gardens, een adembenemend koraalrif. Het is absoluut de moeite waard om een wandeling te maken door de prachtige natuur.
  • Union Island Op Union Island leven ongeveer 2500 personen in de twee dorpen Clifton en Ashton. Clifton Harbour is een grote baai met goede beschutting en het plaatsje is gezellig kleurrijk. Het eiland is vulkanisch en het hoogste punt is Mount Taboi (305 m.), tevens het hoogste punt in de Grenadines.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 Deze eerste zeildag zet u koers naar Mustique. Kom tot rust op één van de prachtige zandstranden op dit klein bevolkte eilandje of maak een schitterende wandeling. ´s Avond wordt u meegezogen in het Caribische ritme in Basil´s Bar.
3 U zet zeil naar de paradijselijke Tobago Cays. Goede kans dat u onderweg vergezeld wordt door een groep dolfijnen. Verken de vijf onbewoonde eilandjes en verwonder u over het schitterende kleurrijke onderwaterleven in dit beschermde park. Bij het eilandje Baradal heeft u de meeste kans om zeeschildpadden te zien.
4 Anker op na een verfrissende duik en na een lunch stop bij Palm Island zeilt u verder naar Union Island. Op Union Island kunt u een prachtige wandeling maken en het is goed toeven in het gezellige plaatsje Clifton.
5 Vandaag zeilt u terug naar het Tobago Cays Marine Park met als eindbestemming Saltwhistle Bay, Mayreau. Verken de schitterende onderwaterwereld van Mayreau Gardens met het prachtige koraalrif en de vele kleurrijke vissen.
6 De volgende bestemming is Canouan. Hier kunt u heerlijk de zeebenen strekken op de 18-holes golfbaan of met een beklimming van Mount Royal. Ook Canouan heeft een prachtig rif voor de kust liggen.
7 Een heerlijke zeildag waarna u het anker laat vallen in Admiralty Bay, Bequia. Bezoek de Old Hegg Turtle Sanctuary of het Maritime Museum. ´s Avonds kunt u dineren in één van de leuke restaurantjes in het stadje Port Elizabeth.
8 U doorkruist nog eenmaal Bequia Channel om terug te varen naar de base voor de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  2100 - 2310  3360 - 3710  2765 - 3010  1855 - 1995
39 - 43 ft  2240 - 2940  3605 - 4655  2940 - 3780  1960 - 2520
44+ ft  3150 - 4270  5040 - 6790  4060 - 5915  2730 - 3955
Catamaran  3150 - 5005  5005 - 7980  4130 - 6545  2765 - 4270
 
Periode A: 28/04 - 27/05 en 28/10 - 15/12
Periode B: 16/12 - 29/12
Periode C: 30/12 - 27/04
Periode D: 26/05 - 27/10
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven