Sint Lucia

Simply beautiful

Het vulkanische eiland Sint Lucia is zeer bergachtig. Het eiland is dichtbegroeid en de regenwouden bieden een keur aan tropische planten, bomen, bloemen en talrijke vogelsoorten. Het hoogste punt van het eiland wordt gevormd door Mount Gimie (950 m.). De hoofdstad is Castries, een kleurrijke en levendige stad. De kustlijn van Sint Lucia wordt gekenmerkt door kleine baaien, steile rotsen en zandstranden. Het onderwaterleven is één van de mooiste in het Caribische gebied. Sint Lucia staat bekend om de Pitons. Deze steile dichtbegroeide bergen in het zuidwesten van het eiland steken tot bijna 800 meter boven het water uit. Vlakbij Les Pitons bevindt zich de enige drive-in vulkaan ter wereld, The Sulphur Springs. Op St. Lucia vormt de bananenteelt een belangrijke inkomstenbron. Er zijn over het eiland dan ook vele bananenplantages te vinden.
Hoogtepunten
Sint Lucia is een prachtig eiland met een kleurrijke flora en fauna. Gros Piton en Petit Piton zijn hét kenmerk van Sint Lucia. De grillige kust herbergt talloze idyllische baaien. Een absolute aanrader is een bezoek aan de zogenaamde drive-in vulkaan, de enige ter wereld.

  • Castries De hoofdstad van Sint Lucia is een kleurrijke stad met een rijke geschiedenis. In de stad staat een prachtige oude Victoriaanse kathedraal. De haven zorgt voor een levendige sfeer. Ten zuidoosten van de haven is de Castries markt, gekenmerkt door bontgekleurde parasols.
  • Marigot Bay Marigot Bay is een mooie, tussen het land verscholen baai, omringd door mangrovebossen. Het is een sfeervolle, toeristische baai.
  • Soufrière Soufrière is het kloppend hart van Sint Lucia. Het is een sfeervol stadje, waar het bruist van cultuur en de typische Caribische sfeer. Vanuit Soufrière heeft u prachtig zicht op Les Pitons en zijn tal van leuke uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld Sulpher Springs en een prachtig regenwoud.
  • Sulpher Springs Sulpher Springs wordt ook wel de enige drive-in vulkaan ter wereld genoemd. Het is een krater, maar de vorm van een krater is ver te zoeken en het is dan ook mogelijk zo de krater in te rijden. Doordat de vulkaan nog steeds actief is, zijn er tal van zwavelhoudende warmwaterbronnen en modderpoelen. De geur zal niet iedereen plezieren, maar een heerlijk modderbad als doet wonderen voor de huid.
  • Anse La Raye Anse La Raye is een klein vissersdorpje met allemaal houten huisjes. Hier kunt u de traditionele vissersmannen nog aan het werk zien.
  • Pigeon Island Dit beschermde Nationaal Park is van zowel archeologische als historische waarde. Op het eiland kunt u een bezoek brengen aan Fort Rodney, vanwaar u bij helder weer een prachtig uitzicht heeft op Martinique.
  • Les Pitons Gros Piton en Petit Piton; Deze dichtbegroeide, vulkanische pieken kenmerken het bergachtige vulkanische eiland Sint Lucia en staan zelfs op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. Het is tevens één van de mooiste plekken om te snorkelen, omdat het zelfs onder water nog bergachtig is.
  • Rodney Bay Rodney Bay is gelegen in het noordwesten van St. Lucia en is het grootste toeristische gebied van het eiland. Er zijn vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Een perfecte locatie om inkopen te doen en op te gaan in het Caribische leven.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 De eerste zeildag brengt u naar Soufrière. U kunt ankeren in de baai van Soufrière of tussen de machtige Pitons, hét kenmerk van Sint Lucia. Het is meteen een schitterende locatie om te snorkelen.
3 Voordat u anker op gaat, kan een bezoek aan het leuke stadje zelf en de Sulpher Springs niet ontbreken. Na een verkwikkend modderbad zet u zeil naar Anse Chastenet met haar prachtige onderwaterleven en strand. Aan het einde van de dag koerst u verder naar Rodney Bay voor een bruisende avond.
4 Vandaag zeilt u naar het buurland Martinique. Een mooie zeildag naar het noordelijke deel van het eiland, met als eindbestemming Fort-de-France of Anse Mitan.
5 U koerst zuidwaarts naar Grande Anse d´Arlet. Een prachtige baai om te snorkelen en ´s avonds kunt u genieten van een ontspannen avond in een gezellig Frans vissersdorpje in een tropische omgeving.
6 De route brengt u verder naar het zuidelijk gelegen Saint Anne. Onderweg passeert u de bekende Diamond Rock. Saint Anne is een sfeervol dorp met vele uitstekende restaurants voor het diner.
7 Vanuit Saint Anne vaart u terug richting St. Lucia. U gooit het anker uit bij Gros Islet. Geniet van een heerlijke stranddag of breng een bezoek aan Pigeon Island National Parc. ´s Avonds kunt u nogmaals de Caribische sfeer opsnuiven en genieten van de u inmiddels welbekende muziek.
8 U vaart terug naar de base voor de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  2250 - 2695  1400 - 1820  1500 - 1820  2975 - 3300
39 - 43 ft  2650 - 4550  1600 - 3430  1950 - 3430  3300 - 4795
44+ ft  3330 - 4760  1975 - 4585  2475 - 4585  4125 - 7420
Catamaran
 3425 - 9345
 2050 - 6650
 2700 - 6650
 4275 - 10885
 
Periode A: 08/01 - 22/04 
Periode B: 23/04 - 14/10 
Periode C: 15/10 - 16/12
Periode D: 17/12 - 07/01
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven