Martinique

Fleur des Caraïbes

Martinique wordt ook wel de bloem van de Cariben genoemd vanwege de prachtige natuur die het eiland rijk is. De hoofdstad van Martinique is Fort-de-France en ligt aan de rand van het regenwoud. Het eiland bestaat uit zowel laagvlakte als berggebied, waarbij het hart gevormd wordt door de Mont Pelée en de Piton du Carbet. Dit massief wordt gekenmerkt door een weelderige plantengroei en is dooraderd met riviertjes en ravijnen. De Mont Pelée ( 1.397 m.) is een actieve, maar nu rustige, vulkaan en tevens de bekendste vulkaan van het Caribische gebied. De grootste baai ligt bij Fort-de-France en heeft de vorm van een halve maan. In de baai liggen het hele jaar door de mooiste boten. De mix van Franse, Creoolse en Afrikaanse invloeden vindt men terug in de relaxte leefstijl, op culinair gebied en in de muziek. In Martinique klinken op de achtergrond zouk, biguine en mazurka: heerlijke ritmes die passen bij deze smeltkroes en extra cachet geven aan dit Caribische eiland.Hoogtepunten
In het hart van het Caribisch gebied ligt het wonderschone Martinique. Deze bloem van het Caribisch gebied is een waar paradijs om te ontdekken. Alleen al de prachtige flora en fauna zijn een lust voor het oog.

  • Fort-de-France Fort de France heeft een levendig centrum direct aan het water met leuke restaurants, bars en winkeltjes die de stad een echte Franse uitstraling geven. De stad is gebouwd rondom het imposante Fort St. Louis. Naast het fort ligt het 5 hectare grote park La Savane. Daarnaast heeft Fort-de-France nog diverse leuke markten, waaronder de vismarkt bij de rivier Madame en even verderop een groente-, fruit- en bloemenmarkt.
  • Mont Pelée Mont Pelée is een actieve, maar al lang rustige, vulkaan en is tevens het hoogste punt van Martinique. Aan de voet van de vulkaan bevindt zich een prachtig oerbos met onder meer reusachtige gombomen en bamboeriet. Bewegwijzerde paden (`traces´ genoemd) brengen wandelaars in 6 uur naar de top van de berg.
  • Le Marin Le Marin is van grote economische en commerciële waarde voor Martinique. De in Jezuïet-stijl gebouwde kerk is één van de mooiste historische monumenten van het eiland. De jachthaven is de grootste en beste jachthaven
  • Grande Anse d´Arlet Grande Anse d´Arlet is een schitterende baai met een mooi zandstrand. Het is een fantastische locatie om te snorkelen. In het gezellige, maar kleine vissersdorpje zijn een marktje, supermarktje en enkele restaurantjes te vinden. Op het einde van het strand zijn er leuke toeristische strandtentjes.
  • Anse Mitan Anse Mitan is een levendig dorp met leuke boetiekjes, restaurantjes en barretjes en een prachtig uitzicht op de baai van Fort-de-France. Vanuit Anse Mitan kunt u met de ferry naar Fort-de-France.
  • Jardin de Balata Jardin La Balata is een waar paradijs op aarde. Deze botanische tuin heeft een zeer grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het park is een waar kunstwerk van geuren en kleuren.
  • La Route Des Rhums Ook Martinique staat bekend om de uitstekende rum. Het eiland telt 11 rum distilleerderijen. U leert alles over de geschiedenis en uiteraard kan overal geproefd worden. U kunt de rum route een beetje vergelijken met de wijnroute in Frankrijk.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 Deze eerste zeildag navigeert u naar Grande Anse d´Arlet. Onderweg passeert u het legendarische Diamond Rock, een fantastische plaats voor de lunch en om te snorkelen.
3 U zet zeil naar Anse Mitan, gelegen in de de grote baai van Fort-de-France. U kunt er voor kiezen om zelf naar Fort-de-France te varen of met de ferry over te steken om deze mooie hoofdstad van Martinique te verkennen.
4 Vandaag vertrekt u vroeg voor een prachtige zeildag naar het eiland St. Lucia met eindbestemming Marigot Bay. U ankert in een schitterende door groen omgeven baai voor de nacht.
5 Een dag bij uitstek om ook St. Lucia te ontdekken. U zeilt van Marigot Bay naar Les Deux Pitons, waar u aan het einde van de dag kunt ankeren in de baai tussen de twee beroemde vulkanische bergtoppen. Onderweg naar deze baai kunt u een bezoek brengen aan de vulkaan la Soufrière en snorkelen bij Anse Cochon, een ondiepe plek waar u zeeschildpadden en alen kunt zien.
6 U gaat anker op richting Rodney Bay. Vlakbij Rodney Bay is Pigeon Island met een schitterend nationaal park.
7 U verlaat St. Lucia en zet koers terug naar Martinique. U ankert in één van de mooiste baaien van Martinique, St. Anne. St. Anne is een sfeervol dorpje.
8 ´s Morgens zeilt u terug naar de base voor de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  1295 - 1500  1505 - 3325  2795 - 3300  2135 - 2450
39 - 43 ft  1400 - 1470  1680 - 1950  3285 - 3465  2375 - 2650
44+ ft  1660 - 3255  2100 - 4025  3850 - 6440  2905 - 5390
Catamaran  2050 - 4420  2050 - 5180  4275 - 8820  3425 - 6925
 
Periode A: 27/05 - 28/10 
Periode B: 29/04 - 26/05 en 29/10 - 16/12
Periode C: 17/12 - 07/01
Periode D: 08/01 - 28/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven