Guadeloupe

An archipelago with attitude

Guadeloupe is een archipel bestaande uit vijf eilanden, waarvan de twee hoofdeilanden Basse-Terre en Grande-Terre worden gescheiden door een zoutwaterkanaal, La Rivière Salée, omgeven door mangrovemoeras. Van bovenaf lijken deze twee eilanden samen net een vlinder die zijn vleugels uitslaat. De 3 eilandjes Marie Galante, La Desirade en Iles des Saintes maken de archipel compleet. Vroeger noemde men Guadeloupe ook wel het eiland met de mooie wateren. Over het eiland Basse-Terre loopt een vulkanische bergketen. In het zuiden ligt de semi-actieve vulkaan La Soufrière (1.467 m.), met aan de voet de hoofdstad: Basse-Terre. Het landschap wordt gekenmerkt door talrijke watervallen, warmwaterbronnen, tropische regenwouden, bananenplantages en suikerrietvelden. Het kleinere Grand-Terre is vlakker en droger en de vele uitgestrekte suikerrietplantages vormen de basis voor dé locale drank: witte rum. Op Guadeloupe kunt u genieten van de heerlijke Caribische keuken met Franse invloed.Hoogtepunten
Als archipel van 5 eilanden biedt Guadeloupe een breed scala aan mogelijkheden. Cultuur, historie en een prachtige natuur vormen de perfecte mix voor een ontspannen, maar uitdagend vakantieprogramma.

  • Pointe-à-Pître Pointe-à-Pître is het economisch centrum van Guadeloupe. Het hart van de stad is de oude pittoreske haven, La Darse. Langs de haven bevinden zich tientallen kraampjes waar u exotische vruchten, vreemde wortelgewassen, landkrabben, gedroogde vis, kruiden en noten kunt vinden. Op Place de la Victoire kunt u genieten op één van de vele terrasjes.
  • La Soufrière La Soufrière is een semi-actieve vulkaan. Bij mooi en helder weer is het absoluut een aanrader om deze schitterende vulkaan te beklimmen. Het vulkanische aspect wordt benadrukt door de zwavelbronnen bij Savane a Mulets.
  • Carbet watervallen Vlakbij het National Park van Guadeloupe zijn de Carbet watervallen te zien welke bestaan uit drie watervallen. De grootste komt van 104 meter naar beneden gestort. Dit was tevens de waterval die Columbus van zijn schip kon zien waarna hij besloot om aan wal te gaan om drinkwater in te slaan.
  • Le Gosier Le Gosier en omgeving wordt ook wel de Rivièra van Guadeloupe genoemd. In deze luxe badplaats wordt het mooie zandstrand omgeven door wuivende palmbomen. Le Gosier heeft een gezellige winkelstraat met leuke restaurantjes en barretjes. Ten oosten van Le Gosier ligt het dorpje Sainte-Anne. Bij Sainte-Anne ligt ook het zandstrand Caravelle, één van de mooiste stranden van Guadeloupe.
  • Pigeon Island Pigeon Island is een eiland aan de westkust van Guadeloupe met als belangrijkste attractie het Cousteau Underwater Park. Duikers en snorkelaars kunnen hier hun hart ophalen.
  • Marie Galante Het ronde eiland Marie Galante staat bekend als het eiland van de honderd molens. De suikerrietplantages zijn over het hele eiland te vinden en Marie Galante staat dan ook bekend om één van de beste rums ter wereld. Probeer eens een heerlijke Ti Punch, met als basis witte rum.
  • La Desirade La Desirade is en een klein eiland waar de tijd lijkt stil te staan. Het is een rustig eiland met een prachtige flora en fauna. Er is slechts 1 lange weg die het hoofddorp Grand Anse verbind met de overige dorpen. De mooie zandstranden en koraalriffen maken het plaatje compleet.
  • Iles des Saintes Iles des Saintes bestaat uit acht kleine eilandjes, waarvan er slechts 2 bewoond zijn. Op het eilandje Terre-de-Haut staat het Fort Napoleon, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.
  • Dominica Het landschap van Dominica is één van de mooiste van het Caribische gebied. De rijke natuur en de laatste stam van de Carib indianen die op het eiland leven maken een bezoek aan het eiland de moeite waard. In de 2 nationale parken treft u ongerepte regenwouden, imposante watervallen, verlaten stranden, steile bergwanden, 365 rivieren, vulkanen, natuurlijke warmwaterbronnen en het grootste `Boiling Lake´ ter wereld.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 U zet koers naar het zuidelijk gelegen eiland Marie Galante. Een bezoek aan de Grand Anse fabriek en proef de Ti punch, de locale rum met siroop van de locale suikerrietplanten.
3 Vandaag zeilt u naar het wonderschone Dominica met als eindbestemming Portmouth Harbour. Portmouth is een klein rustig stadje, vanwaar u heerlijk de natuur in kunt trekken. Bezoek ook Fort Shirley.
4 Ontdek het wonderschone eiland Dominica. U kunt hier diverse excursies boeken om het eiland te verkennen. Bezoek onder andere het Carib Reservaat waar de laatste Carib indianen wonen, het nationale park Morne Trois Pitons National, de kratermeren van Freshlake en de hoofdstad Roseau met een prachtige botanische tuin.
5 U verlaat Dominica en vaart noordwaarts richting Iles des Saintes. Bij deze kleine eilandengroep kunt u prachtig snorkelen.
6 De route brengt u verder noordwaarts naar Pigeon Island. Hier mag u beslist niet vergeten om het Jacques Cousteau Underwater Park te bezoeken, snorkelend of duikend.
7 U vaart vandaag naar de luxueuze badplaats Le Gosier en geniet van het prachtige zandstrand, de palmbomen en leuke barretjes en restaurantjes.
8 `s Ochtends zeilt u terug naar de base voor de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  1295 - 1500  1505 - 3325  2795 - 3300  2135 - 2450
39 - 43 ft  1400 - 1470  1680 - 1950  3285 - 3465  2375 - 2500
44+ ft  1660 - 3255  2100 - 4025  3850 - 6440  2905 - 5390
Catamaran  2050 - 4420  2050 - 5180  4515 - 8820  3885 - 6925
 
Periode A: 27/05 - 28/10 
Periode B: 29/04 - 26/05 en 29/10 - 16/12
Periode C: 17/12 - 07/01
Periode D: 08/01 - 28/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven