Grenadines

Jewels of the Caribbean

De Grenadines zijn geen eilandengroep op zich. Twee derde deel hoort bij het noordelijk gelegen eiland Sint Vincent. De overige eilanden in het zuiden horen bij het eiland Grenada. De scheiding wordt gevormd door het Petite Martinique Channel tussen het zuidelijk gelegen Petite Martinique en het noordelijke Petite Sint Vincent. Het eiland Bequia is het grootste eiland dat bij Sint Vincent hoort. Carriacou is het grootste eiland van de Grenadines en hoort bij Grenada. De meeste eilanden zijn alleen per boot te bereiken. Om de prachtige riffen rondom de Tobago Cays en het eiland Mayreau te beschermen, is van dit gebied een beschermd nationaal park gemaakt: Tobago Cays Marine Park. Op het mondaine Mustique kunt helemaal opgaan in de Caribische way of life in het wereldberoemde Basil´s Bar. De Grenadines zijn een droombestemming voor snorkelaars, duikers en zeilers.
Hoogtepunten
De uitgestrekte Grenadines zijn een droom voor iedere zeiler. U kunt hier helemaal tot rust komen en genieten van de prachtige vergezichten, een scala aan tropische eilanden en een rijk onderwaterleven. Om de Caribische sfeer op te snuiven kunt u op verkenning gaan op de bewoonde eilanden van de Grenadine.

  • Bequia Bequia heeft een rijke maritieme geschiedenis op het gebied van visserij, walvisvaart en als boten bouwende natie, met name voor de walvisvaart. Bij de beschutte Admiralty Bay ligt het stadje Port Elizabeth, waar ook het Bequia Maritime Museum staat. Bij The Old Hegg Turtle Sanctuary leert u alles over zeeschildpadden.
  • Mustique Mustique staat vooral bekend om de wereldberoemde Basil´s Bar, waar iedereen welkom is. Daarnaast heeft het eiland prachtige zandstranden als Macaroni Bay en Pasture Bay. De ongeveer 500 inwoners wonen in Lovell Village. Op Mustique bestaat de kans een wereldster tegen het lijf te lopen.
  • Canouan Canouan heeft een schitterend rif voor de kust en rondom het eiland zijn prachtige witte zandstranden. Het hoogste punt van Canouan wordt gevormd door Mount Royal (267m.) Bij de Trump International Golf Club met een schitterende 18-holes golfbaan onder de heerlijke tropische zon.
  • Tobago Cays Tobago Cays wordt gevormd door de eilandjes Petit Rameau, Petit Bateau, Baradal, Jamesby en Petit Tabac. Ze zijn allen onbewoond. Grote kans dat u zeeschildpadden tegenkomt op de Tobago Cays en er zelfs mee kunt zwemmen. De meeste kans hierop heeft u bij Baradal. Het onderwaterleven is werkelijk fenomenaal. Om dit paradijselijke stukje aarde te behouden is Het Tobago Cays Marine Park opgericht. Dit beschermde Nationaal Park omvat ook het eiland Mayreau.
  • Mayreau Het prachtige eiland Mayreau heeft slechts één dorpje, Old Wall. In het noorden ligt Saltwhistle Bay, een perfecte ankerplaats met een fijn zandstrand en een uitstekend restaurant, Saltwhistle Bay Club. Aan de oostzijde van het eiland bevind zich Mayreau Gardens, een adembenemend koraalrif. Het is absoluut de moeite waard om een wandeling te maken door de prachtige natuur.
  • Union Island Op Union Island leven ongeveer 2500 personen in de twee dorpen Clifton en Ashton. Clifton Harbour is een grote baai met goede beschutting en het plaatsje is gezellig kleurrijk. Het eiland is vulkanisch en het hoogste punt is Mount Taboi (305 m.), tevens het hoogste punt in de Grenadines.
  • Carriacou Carriacou is onderdeel van de Grenadines van Grenada en tevens het grootste eiland van de Grenadines. Het is eiland is gevormd door vulkanische activiteit en de beboste heuvelsgeven het eiland een bijzondere uitstraling. De `hoofdstad´ is Hillsborough en er zijn nog enkele kleine dorpjes verspreid over het eiland.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot. Als alle formaliteiten geregeld zijn en de inkopen zijn gedaan, zeilt u Charlestown Bay (Canouan) naar Saltwhistle Bay. De afstanden op de Grenadines zijn klein en u heeft alle tijd om van de prachtige omgeving te genieten, zowel boven als onder water. ´s Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner in Saltwhistle Bay Club.
2 Vandaag zet u koers naar de parel van de Grenadines, Tobago Cays. U heeft de hele dag de tijd om te genieten van het rijke onderwaterleven. Bij Baradal heeft u de meeste kans om met zeeschildpadden te zwemmen. De tropische vissen en het prachtige koraal zullen u fascineren. ´s Avonds gaat u voor anker in één van de baaien en kunt u genieten van een heerlijke barbecue op het strand.
3 Na een laatste duik in het heldere water van de Tobago Cays gaat u anker op richting Petite Sint Vincent. Geniet van de heerlijke passaatwind en laat bekoren door het lieflijke Petite Sint Vincent. Een uitstekende locatie voor de lunch. Aan het einde van de middag hijst u de zeilen voor een laatste uurtje naar Clifton Harbour aan de oostkant van Union Island. Ontdek het kleurrijke stadje met restaurantjes en barretjes.
4 Na een mooie wandeling of verfrissende duik zet u aan het eind van de ochtend koers naar Chatham Bay aan de andere kant van Union Island. Verwonder u over de prachtige kust. U kunt onderweg een leuke stop maken bij Palm Beach.
5 Vandaag heeft u een heerlijke zeildag voor de boeg naar Admiralty Bay op Bequia. U kunt hier voor anker gaan of een mooring oppikken. Bezoek de Old Hegg Turtle Sanctuary of het Maritime Museum. ´s Avonds kunt u dineren in één van de leuke restaurantjes in het stadje Port Elizabeth.
6 Anker op voor een korte tocht naar Young Island Cut. Hier kunt u een mooring oppikken om vervolgens een bezoek aan Sint Vincent te brengen. U kunt een auto huren om het eiland te verkennen of u neemt een taxi die u over het eiland zal brengen. ´s Avonds kunt u genieten in één van de vele gezellige restaurants en bars.
7 Op deze voorlaatste dag vertrekt u vroeg met als eindbestemming het mondaine Mustique, Brittania Bay. Verken het schilderachtige eiland en geniet van de zon op het strand van Macaroni Bay. ´s Avonds kunt u Caribisch genieten in Basil´s Bar.
8 U zet koers naar de base voor de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  2100 - 2310  3360 - 3710  2765 - 3010  1855 - 1995
39 - 43 ft  2240 - 2940  3605 - 4655  2940 - 3780  1960 - 2520
44+ ft  3150 - 4270  5040 - 6790  4060 - 5915  2730 - 3955
Catamaran  3150 - 5005  5005 - 7980  4130 - 6545  2765 - 4270
 
Periode A: 28/04 - 27/05 en 28/10 - 15/12
Periode B: 16/12 - 29/12
Periode C: 30/12 - 27/04
Periode D: 26/05 - 27/10
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven