Grenada

Spice Isle

Over het eiland Grenada loopt van noord naar zuid een bergketen met als hoogste punt de Mount St. Catherine (841 m.). Het grootste deel van het eiland is dichtbegroeid en de regenwouden, kratermeren, watervallen en natuurparken met prachtige flora en fauna maken het plaatje compleet. De zuidelijke punt van het eiland, het centrum voor toerisme, is vlakker en deels weinig begroeid. Grenada staat bekend als specerijeneiland. Er zijn op het eiland veel specerijenplantages te vinden, waaronder nootmuskaat, kruidnagel, gember, kaneel en cacao. In Gouyave kunt u een nootmuskaatstation bezoeken of neem een kijkje bij de Grenada Chocolate Company en verwonder u over de antieke machines. De hoofdstad van het eiland is St. George, gelegen in het zuidwesten aan een natuurlijke baai. Het is een zeer pittoresk stadje met de pastelkleurige huizen, smalle straatjes, een levendige haven en kleurrijke markten. In de hoofdstad zijn ook nog diverse forten te bewonderen, waaronder Fort George. Bij Grenada horen tevens de zuidelijkste eilanden van de Grenadines, waarvan Carriacou en Petite Martinique de belangrijkste zijn.


Hoogtepunten
Grenada heeft een rijke geschiedenis. Het vruchtbare eiland dat bekend staat om haar specerijen heeft vele bezienswaardigheden. De schitterende en gevarieerde natuur zal u verwonderen. De inwoners zijn erg trots op hun eiland en laten u graag proeven van hun mooie cultuur.

  • St. George St. George is de hoofdstad van Grenada en heeft een schilderachtige uitstraling. De smalle straatjes en pastelkleurige huizen geven de stad een schitterende aanblik. De kleurrijke markt is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Breng ook een bezoek aan Fort Frederik en Fort George.
  • Grand Etang National Park Dit schitterende natuurgebied is absoluut een wandeling waard. Het prachtige tropische regenwoud met een grote verscheidenheid aan planten, bomen en dieren doet u versteld staan. Er zijn diverse routes voor ieder niveau uitgezet in het park.
  • Gouyave Nutmeg Processing Station De Gouyave Nutmeg Processing Station is de grootste fabriek op het eiland voor het produceren van nootmuskaat. Een rondleiding door de fabriek leert u veel over één van de belangrijkste exportproducten van Grenada.
  • Laura´s Herb & Spice Garden In St. David bevindt zich Laura Land Herb and Spice Garden. Hier vindt u tientallen voorbeelden van bomen, kruiden en specerijen die op het eiland groeien.
  • Grande Anse De Grand Anse Bay, behoort tot de mooiste baaien van het Caribische gebied. Langs het kilometers lange hagelwitte strand bruist het van de gezellige barretjes en restaurantjes.
  • Carriacou Carriacou is onderdeel van de Grenadines van Grenada en tevens het grootste eiland van de Grenadines. Het is eiland is gevormd door vulkanische activiteit en de beboste heuvels geven het eiland een bijzondere uitstraling. De `hoofdstad´ is Hillsborough en er zijn nog enkele kleine dorpjes verspreid over het eiland. Het onderwaterleven is er schitterend.
  • Petite Martinique Petite Martinique is een klein eiland vlakbij Carriacou en behoort tevens tot Grenada. De 900 inwoners hebben nog nooit van het woord `haast´ gehoord en zijn zeer gastvrij. Het Palm Beach Restaurant is een aanrader.
  • Tobago Cays Tobago Cays worden gevormd door de eilandjes Petit Rameau, Petit Bateau, Baradal, Jamesby en Petit Tabac. Ze zijn allen onbewoond. Grote kans dat u zeeschildpadden tegenkomt op de Tobago Cays en er zelfs mee kunt zwemmen. De meeste kans hierop heeft u bij Baradal. Het onderwaterleven is werkelijk fenomenaal. Om dit paradijselijke stukje aarde te behouden is Het Tobago Cays Marine Park opgericht. Dit beschermde Nationaal Park omvat ook het eiland Mayreau.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 Uw eerste zeildag brengt u naar St. George, de hoofdstad. U ankert bij Ross Point. Verken de pittoreske hoofdstad en maak een wandeling langs de waterkant van het zogeheten Carenage.
3 Anker op voor een heerlijke zeildag naar Tyrrel Bay, Carriacou. U gaat voor anker tussen de lokale vissersboten. De Carriacou Yacht Club is een sfeervolle locatie voor een tropische cocktail.
4 Voor het ontbijt zeilt u naar Sandy Island, een Bounty eilandje van zand met slechts een paar palmbomen. Na een verfrissende duik zeilt u verder naar Union Island. In Clifton Harbour kunt u inklaren voor St. Vincent. Vervolgens koerst u verder naar Saltwhistle Bay bij Mayreau. U kunt hier uitstekend dineren bij de Saltwhistle Bay Club.
5 Voor het paradijselijk hoogtepunt van uw reis zeilt u naar de Tobago Cays. Verken de 5 eilanden en de adembenemende onderwaterwereld. Een heerlijke barbecue op het strand is een mooie afsluiting van de dag.
6 Na een laatste snorkelronde zeilt u naar Union Island. In Clifton Harbour kunt u uitklaren, waarna u doorvaart naar Chatham Bay voor de nacht. Chatham Bay is een rustige baai, omgeven door prachtig groene heuvels.
7 Vandaag zet u koers terug naar Grenada. Vergeet niet in te klaren voordat u voor anker gaat in Prickly Bay. Prickly Bay is een levendige baai en een ontmoetingsplaats voor zeilers. Geniet van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurantjes.
8 U zeilt terug naar de base voor de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  2100 - 2310  3360 - 3710  2765 - 3010  1855 - 1995
39 - 43 ft  2240 - 2940  3605 - 4655  2940 - 3780  1960 - 2520
44+ ft  3150 - 4270  5040 - 6790  4060 - 5915  2730 - 3955
Catamaran  3150 - 5005  5005 - 7980  4130 - 6545  2765 - 4270
 
Periode A: 28/04 - 27/05 en 28/10 - 15/12
Periode B: 16/12 - 29/12
Periode C: 30/12 - 27/04
Periode D: 26/05 - 27/10
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.

 

 
Ga naar boven