Britse Maagdeneilanden

Nature´s little secrets

De Britse Maagdeneilanden staan internationaal bekend als een zeilersparadijs. Het gebied bestaat uit meer dan 50 tropische eilanden. De hoofdeilanden van de Britse Maagdeneilanden zijn Tortola, Virgin Gorda, Anegada en Jost van Dyke. De eilanden Tortola en Virgin Gorda worden van elkaar gescheiden door het Sir Francis Drake Kanaal. Dit kanaal is vernoemd naar de roemwaardige Engelse piraat die bekend staat om het verslaan van de Spaanse Armada. Andere eilanden die horen tot de Britse Maagdeneilanden zijn: Peter Island, Salt Island, Cooper Island, Ginger Island en Norman Island. Deze eilanden worden samen ook wel de Little Sisters genoemd. Het grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden is Tortola. Ten noordoosten van Tortola ligt het eilandje Beef Island, waarop het internationale vliegveld van de Britse Maagdeneilanden is gevestigd. De hoofdstad Road Town ligt aan de zuidkant van Tortola en is het economische centrum van het eiland. Beroemd zijn `The Baths´ op Virgin Gorda. Het is een vulkanisch gebied van 70 miljoen jaar oud, bestaande uit een doolhof van grotten die voor een groot deel onderwater liggen.


Hoogtepunten
De Britse Maagdeneilanden is een waar paradijs voor zeilers, zowel beginnend als gevorderden. Het totale gebied is 32 mijl lang en 15 mijl breed.

  • Tortola Tortola is het grootste eiland met parelwitte zandstranden en palmbomen. Op dit eiland is nog veel ongerepte natuur, waaronder het Sage Mountain National Park. Hier is ook het hoogste punt van de Britse Maagdeneilanden, Sage Mountain (540 m.). Het Sage Mountain National park is een dichtbegroeid bos dat veel weg heeft van een regenwoud. Op Tortola ligt de hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden, Road Town. Dit is een mooie stad met vele prachtige bezienswaardigheden. Tortola bezit een groot aantal stranden, variërend van kleine zandstranden in inhammen tot aan het paradijselijke Cane Garden Bay, met één van de mooiste Caribische stranden. Vlakbij Cane Garden Bay ligt de Callwood Rum Distellery. Hier wordt op traditionele wijze rum geproduceerd.
  • Virgin Gorda Ten oosten van Tortola ligt het eiland Virgin Gorda. Op dit prachtige eiland vindt u parelwitte zandstranden. The Valley is de grootste plaats op Virgin Gorda. Het Gorda Peak National Park is een leuk park met exotische planten en mahoniebomen. Op het zuidelijk deel van het eiland ligt Little Fort National Park. Op het zuidelijk deel is ook het beroemde `The Baths´. Het is een vulkanisch gebied van 70 miljoen jaar oud, bestaande uit een doolhof van grotten die voor een groot deel onderwater liggen. In het noordelijke deel van het eiland ligt de Bitter End Yacht Club, een must voor elke zeiler.
  • Jost van Dyke Jost van Dyke is de kleinste van de drie hoofdeilanden. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de Nederlandse piraat Joost van Dyk, die de havens op het eiland gebruikte om zich te verschuilen. Jost van Dyke staat bekend om zijn goede reputatie voor feesten en biedt uitstekende ankerplekken voor zeilers. De grootste toeristische trekpleister is Great Harbour, met vele gezellige barretjes, waaronder het beroemde Foxy´s. In White Bay is de Soggy Dollar Bar, bekend van de befaamde `Painkiller´, de beste rumcocktail.
  • Anegada Het meeste noordelijke eiland is Anegada. Dit eiland bestaat uit koraal en kalksteen. Anegada is lager en platter dan de andere eilanden; Het hoogste punt is slechts 8.5 meter boven zeeniveau. Anegada staat vooral bekend om het 29-kilometer lange Horseshoe Reef, één van 's werelds langste riffen. Anegada heeft tevens een schitterend vogelreservaat.
  • Norman Island Norman Island, waarschijnlijk de inspiratie voor het boek Treasure Island van Robert Louis Stevenson, is particulier bezit en er zijn maar een handvol restaurants. In `The Bight´ is het prima ankeren en de Pirates Bight is een gezellig restaurant met daarnaast een leuk souvenirswinkeltje . Hier ligt ook de Willy T, een drijvende bar en restaurant, waar altijd iets te beleven is. Op Norman Island is de Caves een fantastische locatie om te snorkelen.
  • Peter Island Het privé-eiland Peter Island ligt ten zuiden van Tortola. Deadman´s Bay is een prima ankerplek en prachtig om te snorkelen. Op het strand wonen groene zeeschildpadden die tijdens het snorkelen leuke ontmoetingen kunnen opleveren.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 U vertrekt in oostelijke richting naar Marina Cay, een klein eilandje helemaal aan de oostpunt van Tortola. Er zijn hier diverse mooringboeien beschikbaar. Verken de prachtige onderwaterwereld en geniet ´s avonds van een heerlijk diner in Pusser´s Restaurant.
3 Vandaag zet u zeil richting Virgin Gorda. U vertrekt vroeg in de ochtend om een mooring op te kunnen pakken bij `The Baths´. Een prachtige locatie met de werkelijk schitterende rotsformaties om te zwemmen en snorkelen. Aan het einde van de dag vaart u verder naar de Virgin Gorda Harbour voor de nacht. De haven ligt vlakbij het gezellige Spanish Town.
4 U koerst naar het noorden van het eiland, naar de Bitter End Yacht Club bij Biras Creek, Gorda Sound. Maak ´s avonds een prachtige wandeling naar het restaurant The Castle en geniet van het diner en een prachtig uitzicht.
5 Na uw bezoek aan Virgin Gorda geniet u van een heerlijke zeildag met als eindbestemming Cane Garden Bay, aan de noordzijde van Tortola. In Cane Garden Bay gooit u het anker uit om u klaar te maken voor een sfeervolle avond op deze bruisende locatie. Bezoek Quito´s Gazebo en geniet van een avond met heerlijke Caribische muziek.
6 Anker op en zet koers naar Jost van Dyke. Voor de lunch stopt u bij Sandy Cay, een onbewoond eilandje met een prachtig wit zandstrand en palmbomen; Een tropische locatie voor een picknick. ´s Middags vaart u verder richting Great Harbour, een uitstekende baai om te ankeren. In het beroemde Foxy´s zult u weer een sfeervolle en gezellige avond beleven. Geniet van overheerlijke rumpunch en Caribische specialiteiten.
7 U vaart zuidwaarts richting Norman Island. Aan de westzijde van dit eiland bevinden zich `The Caves´, een zeer populaire locatie om te snorkelen. Hier kunt op onderzoek uit in drie grotten en u verbazen over het prachtige koraal op de rotswanden en de kleurrijke vissen. Aan het einde van de dag pikt u een mooring op in The Bight. ´s Avonds kunt u genieten van een sfeervolle avond in restaurant Pirates Bight om vervolgens een oorlam te nemen op de drijvende bar en restaurant Willy T.
8 ´s Morgens zet u koers naar de base om de boot uit checken na een fantastische zeilvakantie.

 

Prijsindicatie

            Periode
Boot \           
A B C D
30 - 38 ft  1110 - 2310  1730 - 2660  2835 - 4060  2150 - 3465
39 - 43 ft  1785 - 2940  2205 - 3395  3640 - 5215  2730 - 4410
44+ ft  1925 - 4270  2580 - 4935  4340 - 7595  3165 - 6405
Catamaran  2275 - 5845  2975 - 6720   5030 - 10290  3770 - 8435
 
Periode A: 23/06 - 26/10 
Periode B: 28/04 - 22/06 en 27/10 - 15/12 en 30/12 - 02/02   
Periode C: 16/12 - 07/01
Periode D: 08/01 - 27/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.
 
Ga naar boven