Belize

Mother Nature´s best kept secret

Het natuurrijke Belize ligt aan de westzijde van de Caribische Zee en voor de kust strekt zich het één na grootste barrière rif ter wereld (300 km.). Het tropische Belize ligt ingeklemd tussen Mexico in het noorden en Guatemala in het zuiden. De hoofdstad van het land is Belmopan en dit is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld met slechts 8600 inwoners. De grootste stad is Belize City. Het land wordt bedekt door uitgestrekte regenwouden waar een grote verscheidenheid aan flora en fauna te zien is. De meeste natuurparken zijn beschermd en worden bewoond door talrijke diersoorten. U kunt hier prachtige jungletochten maken. De Maya cultuur en de indrukwekkende bouwwerken zijn diep in de bossen verscholen en een aanrader om te bezoeken. De talrijke grotten die Belize herbergt zijn van groot belang geweest voor de Maya mythologie. Placencia heeft de mooiste stranden van het land en is tevens de toegangspoort tot de atollen en talrijke Cayes die voor de kust liggen.


Hoogtepunten
Belize is een absolute aanrader als u wilt genieten van een echte eco-vakantie. De ongerepte natuur met uitgestrekte jungles, de rivieren, het Belize Barrier Reef en de atollen en Cayes voor de kust van dit bijzondere land zijn een waar wonder der natuur.

  • Placencia Placencia is een schiereiland aan de kust van Belize met de mooiste zandstranden van het land, geflankeerd door kleurrijke strandtentjes. Helemaal in het zuidelijkste puntje ligt het dorpje Placencia. Placencia is de toegangspoort naar de wonderschone Cayes en atollen die vlak voor de kust liggen. Het is tevens een prima uitvalsbasis om diverse excursies landinwaarts te maken.
  • Monkey River Jungle Tour Met een bootje vaart u naar de Monkey River, alwaar u de dichtbegroeide jungle in zult varen via een smalle rivier. Nog verder de jungle in vervolgt u de reis per voet en zult kennis maken met de lokale bewoners: brulapen, krokodillen, toekans, hagedissen, witte reigers en vele andere wilde dieren. Na de lunch in het kleine Monkey River Town vervolgt u de jungletour terug naar het bootje voor de terugreis. In zee of de rivier komt u wellicht nog zeekoeien tegen.
  • Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary is in 1990 opgericht als eerste jaguarreservaat. Het uitgestrekte park wordt omringd door de Cocksomb Mountains en heeft een prachtige jungle. Er zijn vele wandelroutes, varierend van een uur tot een trek van 4 dagen, met als hoogtepunt de Victoria Peak (1.225 m.).
  • Lubaantun Lubaantun betekent gevallen stenen en herbergt een religieus, politiek en handelscentrum uit het tijdperk van de Maya´s. Er zijn een groot tal opgravingen gedaan.
  • Nim Li Punit De naam Nim Li Punit betekent in het Ketchi Maya `Grote hoed´. Tijdens de opgravingen is hier een beeld gevonden met een lengte van maar liefst 10 meter. Het is een beeld met een grote hoed. Het is een relatief klein gebied, maar er zijn veel indicaties dat de stad een belangrijk religieus en politiek centrum was met ongeveer 6.000 Maya´s.
  • Belize Barrier Reef Het Belize Barrière Rif is 300 km. lang en het op één na grootste barrière rif ter wereld. Het onderwaterleven is er werkelijk adembenemend. Het prachtige koraal en de uiteenlopende waterdieren, van tropische vissen tot zeekoeien en walvishaaien, maken dit rif tot een geweldige locatie om te snorkelen en duiken.
  • Belmopan Belmopan is de hoofdstad van Belize en één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Nadat in 1961 de oorspronkelijke hoofdstad Belize City door orkaan Hattie nagenoeg vernietigd werd, heeft de regering besloten dat het beter is om de hoofdstad meer landinwaarts te hebben dan zo dicht bij de kust. Daarop werd Belmopan gebouwd in het geografisch centrum van Belize. In de stad zijn diverse leuke marktjes en mooie parken te bezoeken.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot. ´s Middags maakt u een mooie, korte zeiltocht naar Laughing Bird Caye. Hier gaat u voor anker voor één van de allermooiste hagelwitte stranden die u ooit heeft gezien. Het kristalheldere water nodigt uit om te gaan snorkelen.
2 Vandaag brengt de route u zuidwaarts naar Lime Caye. Voor de lunch gaat u voor anker bij Seal Caye en na een frisse duik vervolgt u de koers naar Lime Cay. Dit eilandje wordt ook wel beschreven als het eiland dat aandoet zoals een eiland in de Zuid Pacific eruit hoort te zien. Verken de ondiepe lagoon met de dinghy en snorkel over het rif dat hier verscholen ligt.
3 Voor één van de beste snorkellocaties op Belize zet u koers naar Sapodilla Cay. Een perfecte locatie voor de lunch. U wilt hier waarschijnlijk eindloos blijven, maar we raden u aan om anker op te gaan naar Hunting Caye. Dit eiland is dichtbegroeid met palmbomen en heeft prachtige strandjes. Hunting Caye is ook een belangrijke broedplaats voor de karetschildpad.
4 ´s Morgens zeilt u noordelijk naar Tom Owens´s Caye. Na het ontbijt en een verkenningstocht onder water vaart u verder noordwaarts richting het rustige Ranguana Caye voor een lunchstop. De eindbestemming van vandaag is Little Water Caye, waar u van een prachtige avond kunt genieten. Het met palmbomen bezaaide eiland staat bekend om de goede vismogelijkheden. Het loont dus de moeite om een lijntje uit te gooien voor het diner.
5 Wederom een dag in het paradijs! De eerste Caye voor vandaag is Queen Cay. Het wonderschone strand en heldere water staan garant voor heerlijk snorkelen en zonnen. Vergeet u vooral niet om het mooie koraalrif van North Queens Cay te verkennen. ´s Middags zeilt u verder met een laatste tussenstop op Buttonwood Caye, een visserskamp, waar u de vangst van de dag kunt kopen voor het diner. Het laatste stukje onder zeil brengt u naar North Long Cocoa Caye.
6 U zet koers naar het kleine eilandje Wee Wee Caye. Een schitterend eiland met torenhoge mangroves. Na de lunch zeilt u verder naar South Water Caye. Op het eilandje zijn diverse barretjes voor diner of een drankje.
7 U start de dag met het verkennen van de Tobacco Range, een perfecte plaats om te vliegvissen, en Twin Cays, waar u met een beetje geluk een zeekoe tegenkomt. ´s Middags zeilt u zuidwaarts voor een zwemstop in de rustige wateren van Blue Ground Range, waarna u ankert bij het goed beschutte Pelican Cayes. Een leuke plek om met de dinghy er op uit te trekken.
8 ´s Morgens vaart u terug naar de base voor de check out van de boot.

 

Prijsindicatie

           Periode
Boot \           
A B C D
35 ft  1960 - 2800  3080  2345 - 2800  1645 - 1960
41 ft  2345 - 3430  3780  2870 - 3430  2030 - 2345
Catamaran  3710 - 8190  5320 - 9450  4235 - 8190  2975 - 6510
 
Periode A: 28/10 - 15/12 en 28/04 - 25/05
Periode B: 16/12 - 02/01 
Periode C: 03/01 - 27/04
Periode D: 26/05 - 27/10
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.  
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.
 
Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.

 

 
Ga naar boven