Bahama's

It´s Better In The Bahama´s

De Bahama´s zijn een archipel van 700 eilanden en ruim 2000 Cays, gelegen in de Atlantische Oceaan. Van deze 700 eilanden zijn er slechts 30 tot 40 bewoond. Het grootste eiland van de Bahama´s is Andros. De hoofdstad van de archipel is Nassau, gelegen op het eiland New Providence. Een waar paradijs voor zeilers is Great Abaco en de vele Cays rondom het eiland. Enkele andere eilanden zijn Grand Bahama, de Bimini eilanden, Cat Island en Eleuthera. De uitgestrekte onderwaterwereld van de Bahama´s is prachtig met schitterende koraalmuren en vele vissen. Naast de kleurrijke tropische vissen kunt u ook dolfijnen, zeeschildpadden en zelfs haaien tegenkomen. De cultuur is gevormd door een mix van Europese, Amerikaanse en Afrikaanse invloeden in combinatie met de traditionele cultuur van de indianen, de oorspronkelijke bewoners. De bevolking op de Bahama´s doet het allemaal rustig aan en leeft onder het mom `geen zorgen voor de dag van morgen´.Hoogtepunten
De Bahama´s bieden alles voor een ontspannen, tropische vakantie. De talrijke eilandjes met schitterende zandstranden, idyllische baaien en rijk onderwaterleven vormen een perfecte basis voor een zonovergoten zeilvakantie.

  • Hope Town vuurtoren De vuurtoren van Hope Town is toegankelijk voor bezoekers. Na beklimming van de wenteltrap heeft u een werkelijk adembenemend uitzicht over de omgeving.
  • Pelican Cays Land and Sea Park Het 850 hectare grote Pelican Cays Land and Sea Park wordt bestempeld als één van de meest unieke en mooiste onderwaterlevens ter wereld. Meer dan 150 verschillende soorten oceaanbewoners die leven in en om de prachtige onderwatergrotten, maken dit gebied tot een paradijs voor snorkelaars en duikers. De zes onbewoonde eilandjes worden bevolkt door diverse wilde dieren en zijn een broedplaats voor een keur aan vogels.
  • Nassau De hoofdstad Nassau is een bruisende stad met veel historie. Bezoek het Popey Museum om meer over de geschiedenis te weten te komen. De stad heeft een kleurrijke architectuur met de bontgekleurde huizen. In Nassau kunt u fantastisch winkelen, zowel in de winkelstraten als op de leuke markten.
  • Atlantis Resort Het immense 5-sterren Atlantis Resort ligt op Paradise Island en is werkelijk uniek. Op het resort is een enorm waterpark glijbanen, lagunes, zwembaden en watervallen. Er is een jachthaven en een dolfijnencentrum, waar u kunt zwemmen met de dolfijnen. Daarnaast is er een tour door ondergrondse gangen, tunnels en aquaria waar u wel 200 verschillende zeedieren tegen zult komen, van mantraroggen en haaien tot zeeschildpadden en tropische vissen. Er zijn 29 verschillende restaurants en er zijn diverse bars en lounges en een casino. Via een brug is de levendige stad Nassau gemakkelijk te bereiken.
  • Eilandjes en onderwaterleven De Bahama´s zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke strand- en watersportvakantie. De talrijke hagelwitte zandstranden en de helderblauwe oceaan met een adembenemend onderwaterleven zijn de ingrediënten voor een heerlijke, ontspannen vakantie.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot. In de namiddag zeilt u van Marsh Harbour naar Man-O-War Cay. Een korte eerste trip naar rustige Cay met enkele bewoners. Er zijn enkele lokale restaurantjes voor het diner, maar er wordt geen alcohol geschonken op het eiland.
2 Anker op voor een eerste volledige dag in dit zeilersparadijs. De route brengt u naar de noordelijke punt van Man-O-War Cay. Hier bevindt zich Fowl Cay Marine Parks waar u kunt genieten van een prachtig rif met talrijke gekleurde vissen. Na de lunch zeilt u verder in noordelijke richting naar Bakers Bay, een grot bij het noordelijke puntje van Great Guana Cay. Geniet van de ondergaande zon en een heerlijk diner in één van de vele restaurants.
3 Vandaag zeilt u naar Green Turtle Cay. Voor vertrek is het verstandig nog eenmaal goed op de kaart te kijken in verband met de zandbanken. Op Green Turtle Cay kunt u afmeren in de jachthaven van Plymouth.
4 ´s Morgens vertrekt u voor een heerlijke zeildag naar Treasure Cay. Eerst zeilt u verder noordwaarts naar Manjack Cay voor een prachtige lunchstop. Vervolgens gaat de koers zuidwaarts naar Treasure Cay, beroemd om haar 5 kilometer lange witte zandstrand in de vorm van een halve maan. U kunt afmeren in de jachthaven en genieten van een sfeervolle avond.
5 U zeilt na een heerlijk ontbijt verder zuidwaarts richting Elbow Cay, met als eindbestemming het leuke stadje Hope Town. De haven van Hope Town is bijna helemaal door land omringd. Het is een levendig stadje. Een aanrader is een bezoek aan de vuurtoren, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. ´s Avonds kunt u nagenieten in één van de vele restaurantjes.
6 De route gaat vandaag verder zuidwaarts, richting Little Harbour. Ga onderweg voor anker bij Sandy Cay en geniet van alle schoonheid die het Pelican Cays Land & Sea Park u zowel boven als onder water te bieden heeft. Aan het einde van de middag zeilt u verder naar Little Harbour. In deze beschutte baai loopt u de kans dat zeeschildpadden en bruinvissen gewoon om uw boot zwemmen. ´s Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner in Pete´s Pub.
7 Na een rustige nacht zeilt u terug noordwaarts richting Elbow Cay. Tussen Lubbers Cay en Elbow Cay navigeert u een smalle doorvaart in om te ankeren bij Tahiti Beach. Hier ziet u de immense zeesterren al door het helderblauwe water. Na de lunch en een verfrissende duik zeilt u verder naar White Sound voor de nacht en een tongstrelend diner in het beroemde Abacco Inn.
8 ´s Morgens zeilt u terug naar Marsh Harbour voor de check out van de boot

 

Prijsindicatie

Periode
Boot \
A B C
36 ft 2100 - 2240 2800 - 2940 1645 - 1950
39 ft 2905 - 3220 3745 - 4130 2240 - 2485
Catamaran 38 ft 3885 - 4655 2940 - 6055 3010 - 3605
 
Periode A: 08/10 - 16/12 en 24/06 - 04/08
Periode B: 17/12 - 02/01 en 11/02 - 23/06
Periode C: 03/01 - 10/02 en 05/08 - 06/10
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.
 
Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.

 

 
Ga naar boven