Antigua & Barbuda

The beach is just the beginning...

Antigua en Barbuda liggen in de Caribische zee op de grens met de Atlantische Oceaan en behoren tot de Bovenwindse Eilanden. De hoofdstad van zowel Antigua als van Barbuda is St. John´s. Hier bevindt zich de belangrijkste haven vanwaar suiker, rum en katoen worden vervoerd. Antigua telt maar liefst 365 parelwitte stranden; voor elke dag één! Al deze stranden worden beschermd door prachtige koraalriffen. Het eiland heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de hoofdstad St.-Johns, Fort James en Nelsons Dockyard in English Harbour. In het zuidwesten ligt het hoogste punt van het eiland, de 405 meter hoge Boggy Peak. Antigua is een levendig eiland, zowel overdag als `s avonds/ `s nachts. Barbuda is een rustig eiland in vergelijking tot Antigua. De enige stad op dit eiland is Codrington. Aan de oostkant vanuit Barbuda kijkt men uit op de Atlantische Oceaan, de zee is hier dan ook wat ruiger. Het vogelreservaat 'Frigate Bird Sanctuary' op Barbuda is het grootste vogelreservaat in het Caribische gebied.Hoogtepunten
Als voormalige Britse kolonie heeft Antigua tal van bezienswaardigheden die herinneren aan een roemrijk verleden. Het landschap van het eiland bestaat voornamelijk uit glooiende heuvels van kalksteen rondom een centrale vlakte. Verspreid over het eiland liggen kleine dorpjes met in mooie kleuren geschilderde houten huisjes. De 365 stranden vormen de grootste natuurlijke bezienswaardigheid van Antigua. De talrijke baaien en inhammen met prachtige zandstranden zijn werkelijk adembenemend.

  • English Harbour De belangrijkste bezienswaardigheid is English Harbour met de befaamde en volledig gerestaureerde Nelsons Dockyard. Nelson's Dockyard is bovendien bekend om haar pubs, restaurants en een bruisend nachtleven. Vanaf Shirley Heights is er fantastisch uitzicht over de baai en de English Harbour. Boven op de klif staat een achttiende eeuws huis dat nu een restaurant genaamd The Lookout herbergt. Elke zondagmiddag wordt hier een barbecue georganiseerd, die niet alleen bij toeristen maar ook bij de lokale bevolking zeer in trek is. Vanaf drie uur 's middags speelt er een steelband en van zes tot negen uur 's avonds een swingende reggae band.
  • St. John´s Het centrum van de stad bestaat uit haaks op elkaar staande straatjes met kleurrijke huisjes en winkeltjes. De levendige hoofdstad St. John´s heeft een prachtige Anglicaanse kathedraal genaamd St. John´s the Divine. Deze kathedraal is gebouwd in 1683 en is herbouwd in de negentiende eeuw. Een aanrader is de typisch Caribische markt op zaterdagochtend.
  • Boggy Peak & Fig Tree Hill Drive Aan de oostzijde van het hoogste punt van Antigua, Boggy Peak (405 m.), bevindt zich de steile Fig Tree Drive die leidt naar een regenwoud waar mango´s, ananassen en bananen groeien. (Fig betekent banaan in Antigua)
  • Devil´s Bridge In het natuurreservaat Indian Town bevindt zich de Devil´s Bridge, een rotsformatie die door de golfslag van de Atlantische Oceaan is uitgesleten en tot een natuurlijke brug is gevormd.
  • Nonsuch Bay De Nonsuch bay is één van de prachtigste baaien in de Cariben. Er liggen tientallen kleine eilandjes met kristalhelder water en goudgele stranden. Nonsuch Bay is het centrum van de kunstgemeenschap in Antigua.
  • Barbuda Het vogelreservaat 'Frigate Bird Sanctuary' op Barbuda is het grootste vogelreservaat in het Caribische gebied. Er zijn meer dan 170 verschillende vogels te ontdekken.
  • Onderwaterwereld De prachtige koraalriffen en de talrijke kleurige vissen bieden ook onder water spectaculaire en adembenemende uitzichten.

Voorbeeldroute (week)

Dag Omschrijving
1 Aankomst en check in van de boot.
2 U zet zeil naar Dickenson Bay. Een prachtige langgerekt zandstrand met talrijke gezellige barretjes en restaurantjes; Sneaky Pete´s Beach Bar, The Beach Bar & Restaurant en Sushi Lounge and Coconut Grove Bar and Restaurant. Allemaal perfecte locaties om te genieten van de schitterende zonsondergang onder het genot van een heerlijke Caribische cocktail.
3 Van Dickenson Bay zeilt u noord naar Barbuda genietend van de zon hoog aan de hemel. Het is aan te raden vast de excursie te boeken naar de 'Frigate Bird Sanctuary'. U laat het anker vallen in Low Bay voor uw eerste nacht op het schitterende Barbuda.
4 Van Low Bay vaart u om Barbuda naar Coco Point aan de zuidzijde van het eiland. Heerlijk snorkelen, wandelen over het prachtige eiland, een bezoek brengen aan Codrington of genieten van een goed boek.
5 Vandaag zeilt u van Barbuda naar de oostkust van Antigua, bestemming Green Island and Nonsuch Bay. Green Island is een prachtig, onbewoond eilandje en perfect voor een rustige ankerplek. In Nonsuch Bay bevindt zich Harmony Hall. Hier vindt u een kunstgallerij en een Italiaans restaurant, van waaruit u de hele baai kunt overzien. En wat dacht u van een cocktail in een voormalige suikerfabriek?
6 U verlaat Nonsuch Bay en zet koers naar English Harbour of Falmouth Harbour. In Englisch Harbour treft u het befaamde Nelson´s Dockyard. U kunt hier een bezoek brengen aan het museum ter nagedachtenis aan Horatio Nelson. In Nelson´s Dockyard zijn vele leuke restaurants te vinden voor een heerlijk diner of glaasje wijn. Geniet van een chocolade Martini in het Skulduggery Café, of ga dineren in Cloggy´s Restaurant; beroemd om hun ijskoude rosé en gezellige `yachtie´ sfeer.
7 Voor uw laatste nacht zeilt u naar Carlisle Bay. Carlisle Bay is een hele mooie baai met weelderige begroeiing op de omliggende heuvels. De baai is tevens een prachtige locatie om nog eens te genieten van de prachtige onderwaterwereld.
8 Deze laatste zeildag zet u koers terug naar de base voor de check out van de boot. Het einde van een fantastische zeilvakantie.

 

Prijsindicatie

Periode
Boot \
A B C D
30 - 38 ft 1610 - 2310 1820 - 2660 2835 - 4060 2450 - 3465
39 - 43 ft 2240 - 2940 2590 - 3395 3955 - 5215 3360 - 4410
44+ ft 2800 - 4270 3220 - 4935 4935 - 7595 4235 - 6405
Catamaran 3185 - 5845 3675 - 6440 5635 - 9695 4795 - 8435
 
Periode A: 23/06 - 26/10
Periode B: 28/04 - 22/06 en 27/10 - 15/12 en 30/12 - 02/02
Periode C: 16/12 - 29/12
Periode D: 03/02 - 27/04
 
Prijzen zijn in EUR per week.
Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.
Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd.

Eventueel geldende kortingsacties worden per offerte aan u doorberekend.

 


 

 
Ga naar boven