Caribisch gebied

 

Wuivende palmbomen, witte zandstranden, idyllische baaien, tropische temperaturen, bruisende culturen en een rijk onderwaterleven maken het Caribische gebied tot een fantastische zeilbestemming. Het gebied strekt zich van de Bahama´s en Belize in het noorden en westen tot Aruba in het zuiden. Alle eilanden, met uitzondering van de Bahama's, grenzen aan de Caribische Zee. Het gebied dankt haar naam aan de Cariben, een indianenstam die op de eilanden leefde, toen het gebied werd ontdekt door de Europeanen.

Lees meer...

Bareboat zeilen in het Caribisch gebied

De eilanden van het Caribische gebied zijn allemaal zeer divers. Het historisch verleden en de diverse culturele invloeden zijn in de loop der jaren gevormd tot een swingende mix die ieder eiland haar eigen sfeer geeft. Een mengelmoes van Afrikaanse, Franse, Engelse, Nederlandse, Amerikaanse of Indische invloeden vormen de relaxte Caribische mentaliteit. Op elk eiland is deze mix van culturele tradities terug te vinden in zowel het straatbeeld als op culinair gebied.

Ook de invloeden van de natuur geven elk eiland haar unieke karakter. Van Bounty eilandjes tot hoog boven de zee uittorende bergtoppen, vulkanen, regenwouden en lage vlaktes; het Caribische gebied heeft het allemaal. De oostelijke Caribische eilanden zijn vulkanisch en hebben een schitterende natuur. Maar elk eiland heeft haar eigen prachtige flora en fauna. Het onderwaterleven met de prachtige koraalriffen en kleurrijke tropische vissen zijn werkelijk adembenemend.

Het klimaat in het Caribische gebied is tropisch en het is er alle maanden van het jaar goed toeven met temperaturen van 25 tot 35 °C. Het `droge seizoen´ is van november tot mei. Het `natte seizoen´ is van mei tot oktober. Maar ook in deze periode schijnt de zon volop en het is meestal een korte, maar hevige regenbui die voor een aangename verkoeling zorgt. Het regenseizoen wordt ook wel het orkaanseizoen genoemd. De heersende passaatwind zorgt voor een overwegend noordoostelijke bries.

Het zonovergoten Caribische gebied met al haar diversiteit is werkelijk een schitterende zeil- en vakantiebestemming.

 
Ga naar boven