Antigua Sailing Week

Antigua Sailing Week: 29 april t/m 5 mei 2017

De Antigua Sailing Week is ooit begonnen met 10 deelnemende boten. Na 50 jaar is het evenement uitgegroeid tot een internationaal hooggeplaatste zeilregatta. De strijd op het water varieert van korte baan wedstrijden tot langere legs en biedt daarmee een gevarieerde uitdaging op zeilgebied. De meeste wedstrijden worden aan de zuidzijde van het eiland gevaren en het beroemde Nelson´s Dockyard vormt de basis van alle festiviteiten. In de haven bevindt zich het Event Village, hét ontmoetingspunt voor de zeilers, na een sportieve dag op het water.

Het deelnemersveld is zeer gevarieerd met grote tot kleine racers, klassiek en modern, multihulls en de eveneens strijdlustige bareboatklasse. Zo´n divers deelnemersveld staat garant voor spektakel op het water. Na drie dagen van sportieve strijd op het water wordt op woensdag een Lay Day ingelast. De zeilers kunnen bijkomen van alle sportieve inspanning en genieten van een gevarieerd programma op de wal en in en op het water. Op donderdag en vrijdag worden de laatste wedstrijdseries gevaren met als afluiting op vrijdag een spetterende prijsuitreiking.

Op zaterdag wordt een week van zon, zee, zeilen en swingende avonden met veel bombarie uitgeluid met het traditionele Beating of the Retreat.

 

Wedstrijd- en walprogramma* (29 april t/m 5 mei 2017)

Dag Omschrijving
Vr. Inschrijving en registratie
Za. Inschrijving en registratie
Welkomst party in de Event Village
Zo. 1e wedstrijddag
Beach Bash Party
Ma. 2e wedstrijddag
Feestavond
Di. 3e wedstrijddag
Shirley Heights Party met live muziek
Wo. Lay Day
Er worden diverse activiteiten in, op en om het water georganiseerd bij de Antigua Yacht Club Marina. Hier kunt u zich met uw team meten aan de andere bemanningen, of genieten van een ontspannende dag.
Do. 4e wedstrijddag
Dock Party bij de Jolly Harbour Marina
Vr. 5e wedstrijddag
Prijsuitreiking en eindfeest in de Event Village
Za. Beating of the Retreat

* Programma onder voorbehoud 


Prijsindicatie

Boot EUR
30 - 38 ft  1.820 - 2.660
39 - 43 ft  2.590 - 3.395
44+ ft  3.220 - 4.935
Catamaran  3.675 - 6.440

 

Prijzen zijn in EUR per week.

Prijzen betreffen de `kale´ boothuur, zijn indicatief en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijzigingen.

Prijzen zijn `van - t/m´ tarieven in relatie tot bootlengte en leeftijd van de boot met bijbehorende tariefklasse.

 
Regattapakket*: - EUR1.300
Regattatoeslag:   - EUR1.360
De tarieven zijn afhankelijk van de leverancier en de beschikbare boten.
 
* Het Regattapakket omvat een briefing voor de wedstrijd, de inschrijving, schoonmaken van het onderwaterschip, nalopen van de zeilen en technische assistentie gedurende de wedstrijd. De volledige inhoud van een regattapakket verschilt per leverancier. In uw offerte zal  de inhoud van het regattapakket gespecificeerd worden.
NB Niet alle leveranciers verzorgen een regattapakket voor de Antigua Sailing Week. In dit geval zal Signature Sailing de inschrijving, meetbrief, ligplaats en andere formaliteiten voor u regelen.
 
Extra opties en verplichte bijkomende kosten, waaronder borg en eindschoonmaak, worden per offerte gespecificeerd. Gedurende regatta's is de borg niet afkoopbaar.

 
Ga naar boven